Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šuba - lahůdkový salát pod kožichem

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Simply Food Simply Food

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 4 porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 272 kJ /
2 455 kcal
Bílkoviny51,92 g
Tuky234,64 g
Vláknina5,80 g
Cholesterol 1,44 g
Sodík 2,32 g
Sůl5,64 g
Sacharidy31,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ideálně den předem uvařte v jednom hrnci mrkev a brambory a v druhém červenou řepu. Zeleninou vařte neloupanou a nemusíte ji solit, protože sůl slupkou stejně neprostoupí. Uvařte je do měkka, tak abyste do zeleniny lehce zapíchli vidličku. Slijte vodu a nechte vychladit. Krok 2: Ideálně na druhý den nakrájejte zeleninu na malé kostičky, každou zeleninu zvlášť a nemíchejte je. Já jsem krájela na kostičky cca 0,5 x 0,5 cm, můžete ale také zvolit tenké plátky a nebo dokonce zeleninu nastrouhat na hrubém struhadle. Na malé kostičky nakrájejte i cibuli a nasekejte kopr. Krok 3: V misce smíchejte smetanu, majonézu a dochuťte solí, pepřem a octem. Smíchejte brambory s cibulí a koprem, přidejte dvě lžíce smetanové směsi, dochuťte solí, pepřem a octem a dejte na dno mísy. Vrstvu brambor potřete lehce smetanou. Krok 4: Pokud jste se rozhodli pro vejce, tak teď přišel jejich čas, brambory posypte vrstvou nakrájených vajec. Stejně mrkev smíchejte s lžící smetany, dochuťte a vytvořte další vrstvu, kterou opět lehce potřete smetanou. Na mrkev rozložte polovinu červené řepy, lehce osolte a opepřete. Krok 5: Druhou polovinu smíchejte se smetanou, dochuťte a rozložte jako poslední vrstvu a lehce zatřete smetanou. Ještě stále by vám měla nějaká smetana v misce zůstat. Krok 6: V tento moment salát zakryjte fólií a nechte několik hodin, ideálně přes noc, vychladit. Vychlazený salát zakryjte kožichem ze zbývající smetany. Krok 7: Takto připravený salát můžete podávat jako přílohu. Pokud chcete dostát tradici, tak můžete jako první vrstvu pod brambory natrhat slanečka, marinovaného sledě ve sladkokyselém nálevu a nebo to posunout do poněkud luxusnější podoby a zvolit uzeného lososa.

Zveřejněno 2. 12. 2015

Poznámka autorky Simply Food

Více mých receptů najdete zde www.facebook.com/simplyandfood/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šuba - lahůdkový salát pod kožichem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NyB2

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šuba - lahůdkový salát pod kožichem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NyB2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

magdalenka: já preferuji spíš uzeného lososa :-) tato varianta byla jako přílohový salát k pečenému kachnímu prosíčku a bylo to luxusní

milujem variantu so slanečkom...:yes:

:yes::yes:+

Vypadá to opravdu chutně a určitě i je.:-p:yes:

Tématické fráze:
salát šuba, šuba recept, suba salát, lahůdkový salát recept, šuba, lahůdkový salát, sleď pod kožichem, slaneček v kožichu, domácí lahůdkový salát, salát sleď pod kožichem, salát z červené řepy, lahůdkové saláty, marinovaný sleď s cibulí a salát s koprem, recept šuba, slaneček pod kožichem, lahudkove salaty recepty, šubasalat, sled v kožichu, sala šuba, recept na šuba

Suroviny:
brambory typ a, mrkev, řepa červená, cibule bílá, kopr, smetana kysaná, majonéza, sůl, pepř, ocet vinný, vejce

Přidat fotografie receptu