Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pošírovaná hruška s vanilkovou omáčkou a domácím karamelem

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jan.alois jan.alois

Náročný

Doba přípravy 25 min Doba tepelné úpravy: 25 min

25 min (25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 721 kJ /
3 997 kcal
Bílkoviny22,49 g
Tuky211,85 g
Vláknina7,80 g
Cholesterol 1,41 g
Sodík 145 mg
Sůl0,39 g
Sacharidy448,82 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hrušky oloupeme rozkrojíme a vyndáme jádřinec. V hrnku svaříme cukr s vodou, vínem a kořením, vložíme hrušky a necháme táhnout asi 20 minut. Vše uložíme do lahve s víčkem zalijeme tím sirupem a necháme vychladnout (vydrží tam i 4 měsíce). Krok 2: Misku dáme do vodní lázně a v ní šleháme žloutky s cukrem a přidáváme šlehačku. Z vanilky přidáme setřená semínka a mícháme do zhoustnutí. Kdo si netroufá, tak uvaří řídký vanilkový puding. Krok 3: Na karamel rozpustíme máslo a přidáme cukr uvaříme karamel a z toho 1/2 nabíráme lžíci a cik cak všelijak nalijeme na pečící papír a necháme ztuhnout. Krok 4: Do ostatního nalijeme smetanu a mícháme až se spojí a bude tekutý ten přelijeme do nějakého pohárku nebo skleničky. 1/2 hrušky dáme na talířek ozdobíme omáčkou a tekutým karamelem. Tuhý karamel použijeme také na ozdobu. Přidáme lístky máty a podáváme.

Zveřejněno 6. 12. 2015

Poznámka autora jan.alois

Pro dámy je možno omáčku nahradit Vaječným likérem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pošírovaná hruška s vanilkovou omáčkou a domácím karamelem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YN9A

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pošírovaná hruška s vanilkovou omáčkou a domácím karamelem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YN9A

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
pošírovaná hruška, hrušky na víně s perníkovou omáčkou

Suroviny:
hruška, cukr krystal, voda, víno bílé, skořice, koření hřebíček, hruška, žloutek, smetana 33%, cukr, lusk vanilkový, cukr krystal, máslo, smetana, pečící papír,

Přidat fotografie receptu