Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čerstvá pomazánka ze sýra a zeleniny

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

spagetka spagetka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 961 kJ /
947 kcal
Bílkoviny21,20 g
Tuky88,03 g
Vláknina7,00 g
Cholesterol 275 mg
Sodík 479 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy16,63 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve v misce vidličkou rozmačkáme oba sýry, přidáme změklý tuk a smícháme. Zeleninu nastrouháme a přidáme do směsi společně s pažitkou a petrželkou a důkladně smícháme. Krok 2: Já už dál nedochucovala, ale kdo chce, přisolí, připepří. Mažeme na čerstvé pečivo, zdobíme zeleninou.

Zveřejněno 8. 12. 2015

Poznámka autorky spagetka

Oba sýry jsem koupila v Kauflandu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čerstvá pomazánka ze sýra a zeleniny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mgWR

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čerstvá pomazánka ze sýra a zeleniny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mgWR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

tejaja, nedávala jsem pažitku vůbec, ani petrželku. Já bych to asi tak nepitvala, ale díky :))

tejaja: hm....tohle mne nenapadlo:yes:

Petra: Napadlo ma, dala si čerstvo odrezanú pažitku ? Ona niekedy mrazená horkne a má zvláštnu chuť.;-)

majonézu jsem tam dala právě až potom. Ředkvičky jsem tam nedávala vůbec a nemixovala jsem.... Pomazánka se přes noc rozležela a je mnohem lepší, ale už ji asi zkoušet nebudu :-)

Nahořklost:-O
To nevypadá na majonézu...
No, to spíše ten sýr... A kolik že měsíců byl v akci? :-)):-*:-D

Petra: To mě mrzí, nechápu, po čem že by měla být nahořklá. Já majonézu nepoužívám vůbec, nevím, zda to nemohla způsobit ona, ale není tam nic, co by hořkost mohlo způsobit. Ještě mě napadlo - někdy bývají nahořklé ředkvičky, v této době ani rajčata nejsou moc chuťově kvalitní, chutnala jste je samotné? Skutečně mne jen napadá kvalita použitých surovin.
Píšete, že pálí. Já jsem zvyklá po jednotlivých přidaných surovinách ochutnávat, ale v tomhle receptu pro nás není nic pálivého. Ten sýr s chilli není zas extra pálivý a zjemnil se ještě přidanou zeleninou.
Jo a pozor, nemixuju, vím, že mixování u některých surovin zhořknutí a zvýraznění chuti, třeba i pálení, může způsobit.

Tak pomazánku jsem právě dodělala, bohužel jsem zklamaná, hrozně pálí :( A navíc je nahořklá.... Dala jsem tam ještě celkem dost majonézy (tak 4 lžíce) a pro lepší chuť kyselou okurku. Jestli se do zítřka nerozleží, tak asi bohužel ... Ještě že ten sýr měli v akci :-D:-//

Ivana Ch: Děkuju :-K:-K

:-p:-p:-p:yes::yes::-K

klukodvody: Děkuji a určitě vyzkoušej :-K:-K

Pomazánky beru jakékoliv a kdykoliv. Hodně je dělám podle pana Trošky, tam je jich hafo a tahle tam není.Beru a díky.:-K:-K:-K

Petra: určitě vyzkoušej ;-):yes:

spagetka : vyzkouším asi na Silvestra na jednohubky :-)

Jana Remkova:Díky:-K

Rozhodně bych nepohrdla :-)

Tématické fráze:
pomazánka z čerstvých rajčat, pomazánka z taveného sýra, cerstva pomazánka recept, zeleninový pomazánka recept, recept pomazánka z taveného sýra, recepty na zeleninové pomazánky, pomazánka čerstvých rajčat, zhořknutí škvarkové pomazánky, pomazanky ze syru azeleniny

Suroviny:
sýr pikant s chilli, česnek, máslo, ředkvičky, kapie červená, petrželka, pažitka, rajče cherry, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu