Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí maso v kedlubnách

Kuřecí řízečky s kedlubnou a smetano-bylinkovým sýrem, posypané bazalkou a petrželkou, budou dobrým nápadem na víkendový oběd. Jídlo je lehké, chutné a příprava nezabere mnoho času.

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

HankaPu HankaPu

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 25 min

35 min (10 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 963 kJ /
947 kcal
Bílkoviny16,34 g
Tuky63,64 g
Vláknina23,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 619 mg
Sůl1,74 g
Sacharidy65,53 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kedlubny, brambory a mrkev nakrájíme na kostičky. Pórek na kolečka a maso na nudličky. V půl litru vroucí vody rozpustíme maggi kostku, pokud nemáme vývar. V pánvi si rozehřejeme 3 lžíce olivového oleje a na něm, osolené a opepřené maso orestujeme. Po změknutí maso vyndáme na talíř. Krok 2: Do pánve přidáme zbylý olej a zeleninu i s bramborami a dále restujeme. Přilijeme vývar a dusíme asi 10 minut. Potom přidáme sýr Almette a mícháme, dokud se nerozpustí. Krok 3: Nakonec přidáme orestované maso, promícháme, ochutíme solí a bylinkami.

Zveřejněno 16. 4. 2009

Poznámka autorky HankaPu

Zdroj: recept jsem si přečetla v časopise "Pošli recept" a trochu jsem ho upravila.

Je to dobré a rychlé, můžeme na to použít maso všeho druhu, zahustit také jde smetanou, různými druhy sýrů. Bylinkami, jak kdo má rád.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí maso v kedlubnách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pgRN

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí maso v kedlubnách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pgRN

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Dík za tip. :yes: :yes: :yes:

Ivanko, jsem ráda, že ti i příteli chutnalo:-)Myslím, že takhle jak jsi to udělala ty, to je také dobré. My jsme to jedli bez přílohy, protože brambory už tam jsou.Díky za pěkné fotky:-!:-D

Bolo to naozaj vynikajúce,ja som včera jedla na obed aj na večeru :-8 a priateľ si pochutnáva ešte teraz :-D Len mi nebolo jasné,akú prílohu mám k tomu urobiť,keď zemiaky mali ísť priamo do toho.Tak som ich tam nedala a urobila zem.kašu.Mala som len smotanu,ale s tým syrom to môže byť ešte lepšie :-p Nabudúce skúsim.

kedlubny na kostičky :-? prosím jemně krájet :-D:-D:-D:-D
receptík házím do oblíbených :yes:

:-p:-p -a Ivo - ty čerstvé bylinky nemůžou nic zkazit - naopak ;-), jinak :yes::yes:

To určite vyskúšam,práve mám doma mladé kaleráby aj mrkvu,len neviem či tu u nás zoženiem bylinkový syr.Ale možno bude stačiť tá smotana a posypať čerstvými bylinkami :-p

Mńam! Kedlubny to je moje!:yes::yes::yes:

No to je parádní receptík. Sbíhají se mi sliny. :-*:yes:

Tématické fráze:
krůtí na kedlubnách, zdravé recepty z kuřecího masa, kruti maso v kedlubnách, krůtí maso na kedlubnách, kureci maso s kedlubnou, kuře s kedlubnami, kuřecí maso s kedlubny, syr almete, almete, maso s kedlubnou, kuře s kedlubnou, rezepty z kedlubni, kedlub maso, maso v kedlubně, kuře kedlubny, kureci maso na kedlubny, krůtí na kedlubně, kuře na kedlubně, maso na kedlubnech, kuřecí maso s kedlubnama

Suroviny:
řízky kuřecí, kedlubna, mrkev, pórek, brambory, olej olivový, sýr, vývar zeleninový, voda, sůl, pepř mletý, petrželka, bazalka čerstvá

Přidat fotografie receptu