Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Uzená rychlovka z papiňáku

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 656 kJ /
2 069 kcal
Bílkoviny193,88 g
Tuky47,01 g
Vláknina44,10 g
Cholesterol 520 mg
Sodík 7,00 g
Sůl16,00 g
Sacharidy198,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso rozřežeme na porce. Oloupané brambory oškrábeme, opláchneme a překrojíme na půlky. Cibuli nakrájíme na tenké půlměsíčky a česnek na tenké plátky. Z růžičkové kapusty odřízneme zaschlé konce košťálu a odstraníme povadlé lístky. Krok 2: Do papiňáku (tlakového hrnce) dáme na rozehřátý olej rozvoňet kmín. Přidáme cibuli, česnek, mletý pepř a orestujeme. Krok 3: Přidáme rozkrojené brambory, promícháme, rozložíme nakrájené plátky masa a zasypeme růžičkovou kapustou. Krok 4: Vše podlijeme vodou, nebo vývarem a hrnec uzavřeme tlakovou poklicí. Od doby varu dusíme na slabém plameni 10 minut. Po ochlazení hrnec otevřeme, podle potřeby dochutíme solí a můžeme servírovat.

Zveřejněno 21. 12. 2015

Poznámka autorky Anna Kocikova

Je to chutná rychlovka, kterou hravě zvládne i muž v zástěře :-)

Podobně můžeme připravit i vakuově balená uzená kuřecí stehna.

Papiňák používám obyčejný, nerezový, s bajonetovým uzávěrem a silným sendvičovým dnem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Uzená rychlovka z papiňáku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MxPO

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Uzená rychlovka z papiňáku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MxPO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Dana61:Danuško,také moc dobrá volba:-p:-K


Kvestr::-K

měli jsme bez česneku a kapustičky jsem vyměnila za zelené fazolky a také jsme si moc pochutnali:yes::-D

Uzený a kapustičky mám moc ráda..:yes::-p:yes:

Anna Kocikova: aha, už chápem, nerozklikla som:-D
jarda Kadic: Jardo, maďarskú kuchtu používam doteraz. Tesnenie dostaneš v Maďarsku doteraz. Aby tesnenie dlho slúžilo, stačí maličkosť : po použití a umytí dař gumené tesnenie dolu z pokrývky, tak sa guma nenatiahne a vydrží roky. Posledné tesnebnie som kupovala pred cca 20 rokmi.;-)

tejaja: Myslel jsem to přesně tak,jak psala Drahuška.Aje 11 dala odkaz na elektrický papiňák.Já mám plyn, takže mám papiňáky normy., od 3,5 l do 6l. Ten maďarský (Kukta) mám ještě taky:-O akorát už nemám těsnění,tak používám jako normy.hrnec.
A než ten elektr.papiňák,to už multifunkční,pak máš hrnec od papiňáku přes pařák,po pomalý hrnec:yes:;-)

Všem děkuji:-K

tejaja:Terezko,tlakáč byl první hrnec,který jsem si po svatbě koupila do společné domácnosti:-))Byly to papiňáky"Kukta",měla jsem dva.Ale už nevím,kolik tenkrát stály:-8Teď používám ty úplně obyčejné,nerezové.Cena se pohybuje cca 400-800,-kč,podle velikosti hrnce.
Jaroušek tím komentářem chtěl určitě jen říct,že ten,kdo vaří na plynu,nemusí mít ještě zbytečně navíc elektrický tlakový hrnec,který v odkazu přidala aje11:-)

Bez tlakového hrnca sa ani nepohnem. Mali sme ho ešte ked som bola doma, niekedy na strednej. Nosili sa vtedy z Madarska, u nás ich ešte nebolo. A tak ked som sa vydala, prvý riad boli tlakáče. Každé jedlo sa v nom dá uvarit, je to úspora času.
Jardo, myslel si, že tlakáč je zbytočný pre tých, čo majú plyn ? To by som nesůhlasila, hrncu je jedno, na čo ho postavím. Aj ja mám 40 rokov plyn.;-)

Mně zas k srdci pomaláček přirostl, i když také vlastním 4 tlakáče různých velikostí - sice teď v nich nevařím, ale to neznamená, že jsem na ně zanevřela, nevyhodím je ;-);-)
Jinak takováto jídla právě "loudám" a jsou fakt výborná :-p:yes:, ale to samé určitě i v tlakáči
Vlastně si uvědomuju, že nyní tlakáček přijde vhod, potřebuju udělat svíčkovou, hovězí vývar na polévku s knedlíčky a jelikož loudálek mám jen jeden - v tom vývar, tak vytáhnu na svíčkovou tlakáček ;-):-D:-D:yes::yes:

Všem děkuji za komentáře a hodnocení:-K

rihana:jsi můj člověk,já také bez papiňáku ani ránu:-D:yes:

jarda Kadic:Jaroušku,také mám hodně papiňáků různých velikostí.Mám i 2 9litrové a v těch děláváme převáně dršťkovku,guláš,hodně velké koleno a hlavně v nich zavařuji.Je to rychlé a nemusím hlídat teploměr:-))O pomaláči jsem také jednu dobu přemýšlela,ale
dopadlo by to stejně,jako u Tebe:-)

:yes::yes::yes:

rihana: Já jsem taky “Papiňákový “,mám už čtyři,od 3,5 l do 6 l.;-) A pak mám ještě pomaláč,ale ten mi k srdci nepřirostl;-)

Dobrý nápad. Já bez papiňáku ani ránu. Je stále v permanenci. :-p

aje11: kdo nemá plyn,pro toho je dobrý.Ale kdo má plyn,pro toho nemá cenu.

:yes::-p, ten hrnec mám také;-)

Tématické fráze:
uzene v papinaku, uzená polévka v papináku, papinak, elektrický papiňák eta, elektrický papiňák, uzené maso v papiňáku, jídlo v elektrickém papínáku, uzené ramínko v tlakovém hrnci, recepty elektrický papinák, uzené maso v tlakáči, nejlepší papináky, elektrický pappinák, uzená polévka z papináku, papináky, recepty na elektrický papinák, recepty pro elektrický papaňák, uzené a papiňák, recepty z papiňáku, rychlovka z papiňáku, uzené tepelně upravené

Suroviny:
maso vepřové uzené, brambory, kapusta růžičková, voda, cibule, česnek, olej, kmín celý, pepř mletý, sůl

Přidat fotografie receptu