Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bůčkové závitky se zelím

Hodnocení receptu je 4,8 (25×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Bôčik bez kože nakrájame na 1 cm silné plátky, naklepeme, posolíme, okorenímea potrieme prelisovaným cesnakom. Slaninu nakrájame nadrobno a vyškvaríme. Krok 2: Na každý plátok bôčiku dáme narezanú kyslú kapustu, pol lyžičky slaninky i s tukom, a opatrne zvinieme ako španielske vtáčiky. Krok 3: Poskladáme do vymazaného pekáčika, posypeme kyslou kapustou, zvyšnou slaninkou, podlejeme trochou vody a upečieme v rúre.
Podávame so zemiakmi.

Zveřejněno 18. 4. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bůčkové závitky se zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zmqm

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bůčkové závitky se zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zmqm

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (33)

:yes::yes::-K

Jikotka:
Zahorácký závitek se děla z bůčku a to je podle kuchařských norem.

Toto je jedno z mojich najobľúbenejších jedál, robím z krkovičky, k tomu zemiaková kaša...

Dělám podobně ale místo slaniny dávám salám. Přidávám foto.

Dělám něco hodně podobného. Krkovičku opepřím a osolím, dám kysané zelí a párek,někdy klobásu ale u nás o ní nikdo nestojí. Zbylé zelí dám kolem závitků a upeču. K tomu br. knedlík.

to musím ochutnať teraz v sobotu (26.6.2010)!:yes::yes::-p

anjeliček (neregistrovaný/á), pečiem pri strednej teplote, takže okolo 170 °C a cca 30-40 minút. Podľa hrúbky plátkov.
Zemiačky môžu byť len varené, zemiaková kaša alebo pečené v rúre, ako vám chutia. ;-)

anjeliček 16. 6. 2010 11:09
Oooo, to vyberá výýýýborne :-D:-p:yes:
Vrhnem sa na to v nedeľu, len by som chcela vedieť, keďže nie som každodenná kuchárka, ako dlho sa to má piecť a pri koľkoých stupňoch :-D:-D:-D
A so zemiačikmi akými by sa to malo podávať? :-D:-D

DELAM PODOBNE Z KRKOVICKY PRIDAVAM ANGLICKOU SLANINU A PODLEVAM PIVKEM.JE TO KRASA JEN SE NA TO CLOVEK PODIVA.:yes:

Dagmar Opltová 16. 10. 2009 21:07
Je to dobrota,ale já je podlévám pivem.Jsou výborné.dasa.opltova@seznam.cz:-O

vybusná, díky za fotečku, výborná:yes:

dnes som robila uplne totozny recept, tak som si dovolila pridat foto...zavitky su bozie

Nějak se mi plaší počítač,odesílá sám,já se ani nedotknu,tak píšu potřetí.Záhorácký závitek se dělá z krkovičky,jak jsem vyčetla za staršího receptu,jinak je stejný postup jako tenhle recept :-p:yes::-D

Je to výborné a jak říká Jenda je to úplně stejné jako Záhorácký závitek ,tak se ani nemusí dávat recept,myslím si já :-p:-p:-D

Dnes jsme měli k obědu

Tématické fráze:
záhorácký závitek, závitky se zelím, závin se zelím, závitek se zelím, záhorácké závitky, záhorácký závitek recept, bůčkový závitek, zavitek z bucku, bůčkoví šneci, záhorácký závitek z bůčku, plněné bůčkové závitky, zavitek se, se zelím, zahoracke zavitky se zelim, záhorácký řízek, závitky z krkovičky, bůčkové závitky plněné zelím, vepřové maso dietně, záhorácké závitky recept, záhorácký závitek se zelím

Suroviny:
bůček vepřový, sůl, pepř, česnek, zelí kysané, slanina anglická

Přidat fotografie receptu