Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí steak s pepřovým máslem a fazolkami s pancettou

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Vareniste.cz Vareniste.cz

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny

Porce: 4 porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 427 kJ /
819 kcal
Bílkoviny41,55 g
Tuky56,00 g
Vláknina30,00 g
Cholesterol 188 mg
Sodík 1,64 g
Sůl3,00 g
Sacharidy22,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Máslo rozmačkejte vidličkou a smíchejte s naloženým pepřem, lehce rozmixujte (tak, aby zůstaly velké kousky pepře). Krok 2: Na potravinářskou fólii rovnoměrně naneste podélně máslo, aby měla vrstva průměr asi jako dvacetikoruna a stočte máslo do balíčku – zaoblete a vložte do mrazáku (nebo do lednice ale na delší dobu). Krok 3: Maso lehce naklepejte prsty, potřete pořádně olejem a nechte odležet proložené snítkami rozmarýnu. Nechte marinovat nejlépe přes noc, nebo alespoň na 2 hodiny. Krok 4: Maso vyndejte z lednice a nechte ho „orazit“ na pokojovou teplotu. Krok 5: Rozpalte pánev a potřete olejem. Vložte steaky na pánev a opékejte z obou stran – jak dlouho je na vás. Já se neřídím ani tak časem, jako dotekem. Krok 6: Maso nechám zprudka opéct po obou stranách cca po minutě a poté dopékám pozvolněji na požadovaný stupeň propečení.Ve škole jsme se učili takový fígl, jak propečenost poznat – dotkněte se palcem a ukazováčkem. Krok 7: Když si druhou rukou poklepete na bříško pod palcem, odpovídá „tuhost“ nejmenšímu stupni propečení – a tak to pokračuje s dalšími prsty. Krok 8: Maso po opečení nechte ještě 5 minut odležet. Krok 9: Fazolky vložte do vroucí vody a nechte krátce vařit. Měly by stačit bohatě 3 minuty. Poté fazolky sceďte a vložte do ledové vody. Vyjměte a nechte okapat. Krok 10: Pancettu nakrájejte na proužky a dejte opéct na nepřilnavou pánev. Restujte dozlatova, přidejte fazolky, opepřete a osolte. Krok 11: Naservírujte fazolky, steak a na něj položte dva plátky máslíčka.

Zveřejněno 2. 1. 2016

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí steak s pepřovým máslem a fazolkami s pancettou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qm4G

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí steak s pepřovým máslem a fazolkami s pancettou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qm4G

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Ó, mňam :-p

Tématické fráze:
fazolky ke steaku, hovězí steak, top recepty, jak opéct steak recept, jak dlouho smažit steak, steak s fazolkama, doba smažení hovězího steaku, hovězí steak recept, hovezi steak recepty, chuck steak příprava, steak s fazolkami, steak s fazolkami recept, hovězí steak a zelené fazolky recepty, kolik stupnu steak, jak opect fazolky, tncz nova, hovězí maso se zelenými fazolkami top recepty, hovezi pupek s fazolkami, jak dlouho steak na pánvi, kolik stupňů na hovězí steak

Suroviny:
steak hovězí, rozmarýn, olej, sůl, máslo, pepř zelený sterilovaný, pancetta, fazolky zelené, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu