Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kedlubny na karamelu

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 787 kJ /
427 kcal
Bílkoviny7,56 g
Tuky0,36 g
Vláknina10,80 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 83 mg
Sůl0,36 g
Sacharidy93,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na části sádla uděláme z cukru světlý karamel do barvy okru(POZOR nezpálit-byl by hořký), na tento karamel dáme nastrouhané kedlubny, které jsme si připravili před děláním karamelu. Krok 2: Zamícháme a hned zalijeme trochou horké vody(Přiměřeně)a přisolíme(DOST). Krok 3: Omajdu vaříme - dusíme než jsou kedlubny vařené ( Nerozvařit !) Krok 4: Na sádle uděláme světlou jíšku a omáčku zahustíme. Provaříme a dochutíme podle chuti.(Snese dost soli - zvýrazňuje chuť)

Zveřejněno 18. 4. 2009

Poznámka autora Vaclav Fronek

Kedlubny jsou zdravé a my toto jíme s houskovým knedlíkem a vařeným bůčkem, ze kterého máme vepřovou polévku. Kdo chce, může jíšku dělat na másle(My NE). Možná by šlo i jiné maso, ale nezkoušeli jsme to.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kedlubny na karamelu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GZw8

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kedlubny na karamelu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GZw8

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Mňamka;-)

Dobrý den! Včera jsem váš recept zkoušela a měla jsem veliký úspěch:-KDělala jsem k tomu přírodní kotletu na kmíně a cibulce a bramborové nočky. Jenom to neměla tak tmavé, asi jsem měla dát více cukru a karamel udělat tmavší. Ale i tak to bylo super příloha a jen se po ní zaprášilo. Díky za recept, posílám bod.

Ivi79,ty jsi kouzelníkova kuchařka, vypadá to tak pěkně, že jsi mě navnadila tou přílohou, pěkný. Jsi na řadě nepíšeš a už jsem tě tu dlouho neviděla:-?

Tak vyskúšané,mala som to najprv presne také bledé ako Hanka,ale potom som skúsila na karamele urobiť aj kapustu,nechala som ho viac povariť aby bol tmavší a podarilo sa :-)Tak som zmiešala kaleráb s kapustou dokopy a malo to velký úspech.Pridala som ale trošku octu,predsa mi to pripadalo moc sladké.Dávam bod :yes::yes:

Cez víkend tu máme hody,tak vyskúšam tieto kaleráby k pečenej kačici.Urobím aj klasickú dusenú kapustu,ale som velmi zvedavá čo tam spraví ten karamel.Ešte by ma zaujímalo,ako presne sa robí to kedlubnové zelí.Niečo podobné ako toto,ale pridáva sa ocot?Inak,má to krásnu farbu,hneď by som si dala :-p

Tak Vašku, dneska jsem udělala kedlubny na karamelu a musím říct, že měly u nás úspěch:yes: dala jsem o lžící mméně cukru /měla jsem obavy, aby to nebylo moc sladké/, a sádlo jsem dala i se škvarkama a k tomu jsem uvařila vepřovou plec. Fakt moc dobrý:yes: manžel si pochvaloval, bodíka jsem ti už dala, :-p:-):-D

Zizalko. I u nás se dělá (Někdy-málo kdy) kedlubnové zelí, ale to je opravdu podobné normálnímu zelí, ale je více slano kyselejší (asi jako normální , co jsme zvyklí). Tato omáčka je sladká a podobná naší omáčce z mrkve, která se u nás ale nedělá na karamelu,ale je také sladká a je taky moc oblíbená a hlavně u dětí, děláme ji velice často, taky s vařeným bůčkem a khouskovým knedlíkem i když zeťák chce k ní brambor !

u nás se tomu říká kedlubnové zelí a je moc dobré, dávám bodík:yes:

Zajímavá kombinace cukr a kedlubny, ale vzledem k tomu, že jídlo slazené zkaramelizovaným cukrem má trochu jinou chuť, než jídlo slazené cukrem, může to být opravdu dobré. Dávám bodík.

Rád bych dodal(a přidám do receptu), že při solení není nutné se držet zkrátka snese dost soli. :-O

Vašku, kedlubny máme moc rádi, takže zase něco jiného, určitě vyzkouším:yes::yes::-) +

budu muset takhle upravené kedlubny vyzkoušet :-p:yes:

:-O:-p:yes:

No, kdo by řekl, že je taková kombinace vůbec možná(kedlubny+cukr),ale na druhou stranu, vzhledem k přílohám to supluje zelí a tam je cukr také. Jasně už si to dokážu představit a může to být dost jedlý,dávám boďku:yes:;-):-)

Tématické fráze:
kedlubny, zelí z kedlubny, zelí na karamelu, kedlubnove zeli na karamelu, maso na karamelu, vařený karamel, karamel do omáčky, kedlubna na sladko, kedlubnové zelí, vaříme s kedluby, kedlubny recept, kedlubny a zdraví, kedlubny na sladko, vařené kedlubny, kapusta na karameli, karamelové zelí, kedluben na sladko, vařený kedluben, kedlubny recepty, karamelové kedlubnové

Suroviny:
kedlubna, cukr, sádlo, mouka hladká, sůl

Přidat fotografie receptu