Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Batátové placičky se žampionovým tofu dipem

Hodnocení receptu je 4,6 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Vareniste.cz Vareniste.cz

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny

Porce: 1 porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 552 kJ /
610 kcal
Bílkoviny26,85 g
Tuky11,30 g
Vláknina20,94 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 130 mg
Sůl0,27 g
Sacharidy91,01 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Batáty nakrájejte na menší kusy a uvařte v osolené vodě do měkka. Uvařte quinoou. Krok 2: Cibuli nakrájejte najemno, česnek nastrouhejte najemno. Krok 3: Rozšťouchejte batáty a smíchejte s quinoou. Přimíchejte cibuli, česnek, kmín, sůl a pepř. Z hmoty utvořte 6 placek. Placky vložte do lednice ztuhnout asi 30 minut. Krok 4: Na pánvi rozehřejte olivový olej. Placky opékejte z obou stran dozlatova. Krok 5: Připravte dip. Olivový olej rozehřejte v kastrůlku. Přidejte nadrobno nakrájenou cibulku a žampiony. Restujeasi 2 minuty. Krok 6: Přidejte tofu, sůl a pepř a tymián podle chuti. Lehce podlijte a duste doměkka. Když se tekutina téměř vypaří, rozmixujte tyčovým mixérem dohladka.

Zveřejněno 2. 1. 2016

Poznámka autorky Vareniste.cz

Další mé recepty najdete na: http://www.vareniste.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Batátové placičky se žampionovým tofu dipem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/72Zr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Batátové placičky se žampionovým tofu dipem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/72Zr

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Vareniste.cz: Děkuji. Určitě se zeptám u nás :-)

Jana Remkova: Děkuji :-) Quinoa vypadá jako taková drobounká semínka - buď bílá nebo červená. Není to úplně laciná záležitost, ale jelikož je bohatá na aminokyseliny (svým složením se velice přibližuje živočišným zdrojům), stačí ji přidávat do jídel "přiměřeně"..nejde o přílohu. A naleznete ji tedy v každé zdravé výživě. :-)

spagetka: díky, Ladi. Mrknu se po ní ve zdravce, jen si musím napsat ten název. Určitě si ho nezapamatuji;-)

Jana Remkova: čti a pro diabetiky je velmi zdravá. Určitě ji najdeš ve Zdr.výživě, nejsem si jistá Kauflandem, ale ještě někde v normálním marketu jsem ji viděla
http://www.celostnimedicina.cz/quinoa.htm
http://www.rehabilitace.info/vyziva-a-jidlo/vite-c...
http://www.rodicka.cz/co-je-quinoa/
a obrázky
http://www.obrazky.cz/?q=quinoa%20co%20to%20je&ful...

Recept se mi moc líbí, přesně takové vyhledávám, ale jsem fakt tupec na ty suroviny, které neumím ani přečíst..quinoy?? Můžu vědět, co to je a kde seženu?? Děkuji :-). Jinak plus dávám hned, tohle nemůže být špatné :-)

Tématické fráze:
batátové placky, batátové karbanátky, batátové placky recept, batátove placky na sladko, batátové lpkše recept, dip recept tofu, vegan celerové placičky, batatoveplacky, dip z tofu, dip z bílého tofu, tofu dip, lokše batáty, recepty z tofu, rodicka.cz

Suroviny:
batáty, quinoa, česnek, cibule, kmín drcený, sůl, pepř mletý, olej olivový, tofu bílé, cibulka jarní, žampióny, tymián, sůl, pepř mletý, olej olivový

Přidat fotografie receptu