Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rukolové trubičky

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Vareniste.cz Vareniste.cz

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 744 kJ /
1 373 kcal
Bílkoviny44,42 g
Tuky85,47 g
Vláknina6,75 g
Cholesterol 238 mg
Sodík 4,45 g
Sůl11,12 g
Sacharidy103,14 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rukolu spařte ve vroucí osolené vodě. Slijte do cedníku a následně zchlaďte ve studené vodě. Přeceďte. Krok 2: Nechte okapat, vymačkeje vodu (ale jen tak, aby byla rukola vlahá, trochu tekutiny jí ponechte) a rozmixujeme s lučinou. Krok 3: V míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, sůl, změklé máslo a rozmixovanou rukolu. Vypracujte pružné těsto. Krok 4: Těsto rozválejte na plát silný asi 3 mm (nejlépe mezi potravinovou fólií) a nakrájejte na asi 2 cm silné a 17 cm dlouhé pruhy. Krok 5: Kovové trubičky lehce omastěte máslem a navinňte na ně proužky těsta. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C 20 minut. Ještě horké stáhňete z trubiček a nechte vychladnout. Krok 6: Lososa nakrájejte nadrobno. Lučinu osolte, smíchejte s lososem a bylinkami. Náplň vložte do zdobícího sáčku a trubičky naplňte. Krok 7: Na nivovou nálň nastrohejte nivu najemno. Smíchejte s lučinou a lžící jogurtu. Přidejte trochu umletých ořechů. Promíchtejte. Náplň vložte do zdobícího sáčku a trubičky naplňte. Konce můžete ještě posypat ořechy.

Zveřejněno 2. 1. 2016

Poznámka autorky Vareniste.cz

Další mé recepty najdete na: www.vareniste.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rukolové trubičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jNrl

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rukolové trubičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jNrl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Skvělé recepty:yes:

No, rukolu mám tůůůze rádo syrovou...
Těsto běžně barvím špenátem; rukolu jsem ještě "nepeklo"...

zizala: maris:
A myslíte, že upečená rukola bude chuťově rozpoznatelná až tak, že by se bila s tím lososem?

:yes: moc pěkné:yes:

už jsem obdivovala na fcb:yes:

zizala: Děkuji :-) Špenát je dobrý nápad :yes:

úžasné :yes:

maris: Máš recht, s výraznou rukolou by se ty výrazné náplně mohly trošku tlouci :yes:

zizala: já mám rukolu moc ráda, ale tady bych asi taky dala přednost špenátu, už proto, že ty náplně jsou dost výrazné samy o sobě.

maris: Špenát mě napadl jako první ;-):-) Přece jen má rukola dost výraznou chuť a v tepelné úpravě by nemusela sednout každému.

zizala: viděla jsem nedávno podobné na internetu s baby špenátem, určitě by to šlo;-):-)

Rukolu máme nejraději co nejvíc syrovou, ale na trubičky půjde určitě využít i jiná listová zelenina :yes:
Máš moc zajímavé nápady :yes:

Tématické fráze:
náplň do trubiček, zdobící trubičky, losos na másle, trubičky plněné nivou, zdobici trubička, rukolve trubičky, naplň do trubyček, trubičky recept, trubičky s nivou, lososová pomazánka, recepty losos, a dost, trubičky plněné špenátem kaufland, trubičky plněné špenátem, zajímavé trubičky, sýrové trubičky, uprava špenatu listkoveho, trubičky se špenátem, recepty na trubičky, studené pomazánky

Suroviny:
rukola, mouka hladká, prášek do pečiva, pomazánkové máslo, máslo, sůl, tymián, lučina, losos uzený, sůl, koření provensálské, sýr niva, lučina, jogurt, ořechy strouhané

Přidat fotografie receptu