Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kroupová polévka z Tyrolska

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

catherina

Náročný

Doba přípravy 110 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 90 min

110 min (20 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 190 kJ /
1 001 kcal
Bílkoviny42,06 g
Tuky25,06 g
Vláknina57,10 g
Cholesterol 103 mg
Sodík 1,70 g
Sůl3,80 g
Sacharidy123,36 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na dně hrnce nechte rozpustit máslo a pak na něm orestujte nadrobno nakrájený celer a mrkev. Krok 2: Zeleninu zalijte 1l vody, osolte ji a přidejte kroupy, uzené maso v celku a bobkové listy. Nechte cca 75 minut vařit (do změknutí krup). Krok 3: Po uvaření vyndejte uzené a nakrájejte jej na kostičky. Krok 4: Pak vraťte do polévky a přidejte k nim také na kostičky nakrájené syrové brambory. Vše nechte ještě 15 minut povařit než brambory změknou. Na talíři posypte nasekanou pažitkou.

TIP: Namáčet kroupy před vařením?

Zveřejněno 6. 1. 2016

Poznámka autorky catherina

Zdroj: Gurmet 2/2011, polévka původním názvem Zuppa di orzo

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kroupová polévka z Tyrolska

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wv1M

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kroupová polévka z Tyrolska

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wv1M

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Na fotce v polévce vidím plavat hrášek, i když v receptu není. Uvařila jsem dle receptu a pořád mi ta polévka připadala taková nijaká. Krásně voní po uzeném a másle, má jemnou krémovou konzistenci i vůni, ale chuť pořád nic moc, nakonec jsem přidala 2 stroužky česneku a teď je to to pravé. Děkuji, recept ukládám a zařazuji do svého repertoáru 😀👍

:-)<3:yes: Recept se mi líbí, určitě by mi chutnalo. :-K

Polievka uvarená a ako klasika dobrá. Páči sa mi v nej stopkový zeler, bol v polievke dobrý.

Tématické fráze:
kroupová polévka, tyrolska uzena polevka, příprava kroupove polevky, tyrolská polévka s s kroupami, uzena tirolska polevka, tirolska kroupova polévka, tyrolská polévka s kroupami, tyrolsko polévky, pravidla pro polévky, orzo polévka, polévka tyrolská uzená

Suroviny:
máslo, mrkev, kroupy, celer, maso uzené, bobkový list, sůl, brambory, pažitka

Přidat fotografie receptu