Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zeleninová roláda z vaječného těsta

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hosta hosta

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 036 kJ /
1 443 kcal
Bílkoviny63,82 g
Tuky125,35 g
Vláknina0,33 g
Cholesterol 1,25 g
Sodík 1,46 g
Sůl3,51 g
Sacharidy14,66 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce, majonézu, strouhaný sýr a mouku dejte do mísy a rozmíchejte dohladka. Rozehřejte troubu na 180 °C (horkovzdušnou na 160 °C). Směs vylijte na plech vyložený pečícím papírem a pečte, dokud nezačnou okraje těsta hnědnout. Krok 2: Upečený korpus opatrně uvolněte nožem od pečícího papíru, posypte zeleninou, postrouhejte vejcem a přidejte i dvě hrsti strouhaného sýra. Krok 3: Roládu stočte, přesuňte na alobal, zabalte a dejte asi na půl hodiny péci. Krok 4: Náplň můžete samozřejmě zvolit podle své chuti a nápadu, klidně i masovou z umletého pečeného masa, posekaného kuřecího, restovaného na cibuli, houbovou smaženicí, rizotem, vlastně z jakéhokoliv jídla, které vám "zbyde".

Je dobré teplé ale i studené může být doplňkem "chlebíčkového" pohoštění.

Zveřejněno 6. 1. 2016

Poznámka autorky hosta

Zdroj: Čarujeme - upraveno

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninová roláda z vaječného těsta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gN3Y

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninová roláda z vaječného těsta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gN3Y

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Dana61: fakt můžu každému doporučit, zkoušela jsem to trochu nejistě ale budu opakovat velmi často. Dnes zbytek studené byl moc dobrý též

to je úžasný nápad:yes::-D jsi velká šikulka;-)

hosta:ďakujem...:yes:

1. pekla jsem včera mrkev, fenykl, cuketu, lilek, cibuli v marinádě z oleje, balzamika, medu, česneku, rozmarýnu a tymiánu
2. dohromady to drží ten sýr, co se posype a rozpeče vevnitř. Myslím, že by se bez něj rozsýpalo. Upečený korpus je navrchu suchý, musí se to nějak "slepit"

Čarodějko:
1. akú si mala pečenú zeleninu?
2. je potrebné vlastne roládu ešte zapekať pri týchto surovinách, ktoré si použila? Myslím, keby tá hmota náplne bola spájaná smotanou, vajcom, vtedy áno.

Krásně čaruješ;-):-):yes::yes:+

Tématické fráze:
zeleninova rolada, roláda z mozzarely, nudle z mozzarely, recepty ze semolinové mouky, roláda z vajec, těsto z mozzarely, vaječná roláda z mozzarely, testo s mozarely, těsto z mozzarely a vajec, roláda z vajec a mozzarely, zeleninova rolada s vajcom, tncz nova, roláda zeleninová, nudle z mocarely, testo z vajec, omeleta z mozzarely, placičky z mocarely, těsto ze strouhané mozarely, vaječne roláda, roláda z mozzarely a vajec

Suroviny:
vejce, sýr mozzarella strouhaná, majonéza, mouka polohrubá, zelenina, sýr mozzarella, vejce,

Přidat fotografie receptu