Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pivní játrová omáčka s Hraškou

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Marri Marri

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 003 kJ /
718 kcal
Bílkoviny85,05 g
Tuky33,37 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 2,51 g
Sodík 361 mg
Sůl0,90 g
Sacharidy18,38 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve jsem si játra umyla. Krok 2: Nakrájela jsem velké kousky na menší a dala je do kastrolu, kde jsem je osmahla na másle s cibulí. Krok 3: Přidala jsem zbytek koření, drcený česnek a podlila černým pivem. Krok 4: Mezitím jsem připravila Hrašku na zahuštění, kterou jsem rozmíchala ve studené vodě a posléze pomalu přilévala do jater. Krok 5: Játra i s Hraškou jsem pořádně promíchala a nechala ještě cca 20 minut dusit za občasného promíchání. Krok 6: Podávám buď s rýží nebo knedlíkem - zvolit můžete i bezlepkový knedlík, bramborový knedlík, knedlík z kukuřičné mouky a jiné varianty bezlepkových příloh.

Zveřejněno 9. 1. 2016

Poznámka autorky Marri

Hraška na zahuštění je zdravější verze, oproti použití mouky, je třeba, aby se ale povařila déle (stačí rozmíchat ve vodě a povařit s pokrmem). Slyšela jsem, že lidé játra jen zapráší moukou a odstaví, Hrašku musíte povařit. Obsahuje totiž hrách, čím déle jej vaříme, tím má lepší stravitelnost (dále pak obsahuje kukuřici, rýži a jáhly).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pivní játrová omáčka s Hraškou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2Q0K

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pivní játrová omáčka s Hraškou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2Q0K

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Hraška chybí v surovinách ;-)

Aj múku po zaprášení, alebo zasmažení treba dlho povariť, aby stratila múčnu chuť 15-20 minút.:-)

Tématické fráze:
játrová omáčka, játrová omáčka recept, recepty na omacky, pivni omacka, hraška na zahuštění, top recepty s hraskou, jak zahustit omecku hraskou, recept na játrovou omáčku, čím zahustit játrovou omáčku, jak zahustit špenát hraškou, pivní omáčka recept, jatrova omačka, omáčka s vepřovýmí játry, játrová omáčka s rýží, zahuštění játrové omáčky, omacka z kurecich jater, vaříme s hraškou, játrová omáčka z hraškem a kukuřici, jatrova omačka z kukurici a hraskem

Suroviny:
játra kuřecí, cibule, pivo černé, pepř, sůl himalájská, kmín celý, tymián, hraška, česnek, máslo, voda

Přidat fotografie receptu