Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Černá buchta pečená na CRISPu

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Nadja Nadja

Snadný

Doba přípravy 8 min Doba tepelné úpravy: 8 min

8 min (8 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 597 kJ /
2 533 kcal
Bílkoviny44,86 g
Tuky98,62 g
Vláknina11,50 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 414 mg
Sůl1,28 g
Sacharidy360,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vodu s citronem, cukr, kakao a tuk svařit a do prochladlého postupně vmíchat vajíčka a nakonec mouku s práškem do pečiva. Těsto rozetřít na crisp talíř vyložený pečícím papírem. Talíř nepředehřívám. Crisp talíř s těstem vložit do studené trouby a péct cca 8 - 9 min. Krok 2: Po 8 min. je upečeno, po 9 min. začíná buchta karamelizovat. V zavřené troubě nechat chvíli dojít. Po upečení je těsto vysoké jen asi 2 cm. Krok 3: Prochladlé je možno jen pocukrovat, nebo polít čokoládovou polevou, zdobit šlehačkou,... Krok 4: Chci-li mít moučník vyšší, překrojím placku na polovinu, jednu část potřu marmeládou a překlopím na ni druhou část. Na dort použít 2 placky - spojit krémem.

Zveřejněno 10. 1. 2016

Poznámka autorky Nadja

Pečeno v multifunkční troubě Whirlpool JT 369, u jiných se časy mohou poněkud lišit.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Černá buchta pečená na CRISPu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ag5O

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Černá buchta pečená na CRISPu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ag5O

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

spagetka: díky, vyzkouším.

Nadja:nene, fakt se mi povedlo, že tvoje buchta byla vláčná a prostě k jídlu :yes::yes::yes::yes:

spagetka: zkoušela jsem také nějaké těsto bez cukru i bez sladidla, ale připadá mi, že upečené těsto je takové hutné, jakoby sražené - prostě není to ono jako s cukrem.:-(

Nadja: Nadi, trošku jsem v diabet.dietě přitvrdila a vynechávám pomalu ale jistě sladidla úplně. Tady jsem jen využila toho, že jsem dala džem, ve kterém už je diaželírovák. Celkem si zvykáme. Jo, jednou za čas se i chutě zblázněj, že si muž chce dát mermomocí něco sladkého, ale to už koupím normální zákusek a zas má na dlouho pokoj :yes::yes::yes:. Prostě je to o zvyku. Je mi jasné, že lidem zvyklým na běžně používaný cukr by to přišlo nesladké. Zdravější je to určitě, proto hodně používám ovoce, džemy, marmelády, ty jsou sladké dost, do těsta není cukr potřeba. A hlavně vidím, že krátkodobý i dlouhodobý cukr je v naprosté pohodě:yes::yes::yes::yes:

spagetka: je fajn, že jsi to vyzkoušela. Papír nevadí, nikdy se mi nepřipálil a lépe se s ním koláč vyndává z talíře.
:-? Když jsi nedala cukr, tak jsi použila sladidlo? Nebo jsi cukr jen prostě vynechala?:-?
Za fotky děkuji.
Také, jako Ty, jsem trochu prohlížela svoje recepty, a kde to šlo, tak jsem rcp trochu upravila a do názvu přidala slovo crisp. U téhle buchty se mi nějak moc nedařilo recept upravit, tak jsem ho napsala znovu, přímo pro crisp.

Nadi, takže chuťové buňky vyhrály a přemluvily mne :-D:-D. Mám MT Bauknecht, rozměry talíře stejné jako uvádíš. Vlnila jsem ale 8,30 minuty, protože to bylo stále polosyrové, po této době perfektní. Jasně, každá trouba si dělá co chce ;-). Nedala jsem cukr, natřela jsem to svým borůvkovým dia džemem a slepila.
Dnes to byla jen taková základní rychlovka, ale určitě si s tím dál pohraju ;-);-):-p:-p:yes::yes: a bodíkuju. Přidám fotky, jestli nebude vadit.

:-):yes::yes:

Vypadá to fakt parádně :-p:yes: Nadi, takže se pečícího papíru tady bát nemusím? Skoro mě láká to hned zkusit, ;-);-);-)

Tématické fráze:
buchty, černa buchta, černá buchta recept, pečená buchta, buchta s džemem, buchta s crispu, černá buchta s džemem, recept na nesladkou buchtu, buchta pecena, pečená zelenina je pro diabet.zdravá, pečení v mikrovlnné troubě crisp recept, recept černá buchta, nesladká vánočka, recepty pečení buchty, recept na černou buchtu, olejová buchta na crispu, zakusek cerna buchta., dlohodoby a kratkodobi cukr, top recepty černá buchta, diabet ovoce

Suroviny:
voda, šťáva citronová, cukr, kakao, tuk hera, vejce, mouka hladká, prášek do pečiva

Přidat fotografie receptu