Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brambory s hlávkovým zelím

Hodnocení receptu je 4,9 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 249 kJ /
538 kcal
Bílkoviny18,00 g
Tuky1,50 g
Vláknina24,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 110 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy101,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zelí = hlávkovú kapustu nakrájame na rezance a dáme variť s korením do osolenej vody (len aby bola prikrytá). Očistené zemiaky dáme variť s rascou do osolenej vody. Krok 2: Keď sú kapusta aj zemiaky mäkké, scedíme. Zemiaky rozšťoucháme, zmiešame so scedenou kapustou (trochu vody príp. uschováme do jedla). Podľa chutí dosolíme, vhodíme rozpustiť maslo - masť.

Podávame ako prílohu k mäsu, napr. s opečenu cibuľou alebo opečenou chrumkavou slaninou.

Zveřejněno 12. 1. 2016

Poznámka autora magdalenka

Toto je zabudnuté jedlo z chudobnej horskej slovenskej oblasti, kde sa naozaj urodili len zemiaky a kapusta. Bolo to jedlo chudobné, napriek tomu je výborné. Konzumovalo sa ako hlavné jedlo, bez slaniny alebo cibule. Ja ho mám rada s tou cibuľou, ani mäso nemusím.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brambory s hlávkovým zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4P71

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brambory s hlávkovým zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4P71

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (48)

Eja57: to asi pre každého, vrátane Luigiho...:-8

magdalenka: za mne lepenice je kysané zelí smichane se stouchanymi bramborami....mnam

Luigi: nižšie 17. 12. 2017 20:32:58 - píšete o lepenici s kyslou kapustou...obidve jedlá sú však skvelé.

Toto jídlo velice dobře znám a také občas uvařím. Jsem z jihu Čech a tam se jmenovalo lepenice. Já ho dělám jako samostatné jídlo a na něj osmažím cibulku ve škvarkách. Výborné, doporučuji vyzkoušet <3:-D

Já si to dělám s kysaným zelím a podle možností přidám i škvarky. Jmenuje se to Lepenec nebo Lepenice. Je to výborné a mohu doporučit, zvláště s těmi škvarky to nemá chybu :yes::-8

Luigi: Lepenica je niečo iné, ale tiež skvelé jedlo!

eskalator::-K

Výborné na tomto receptu je, že není třeba řešit zahušťování zelí moukou:yes:

eskalator: to zelí sa z vody, v ktorej sa varilo, scedí...

:-p:-p:yes:

jednoduchý a chutný recept,taky si to uvařím.

hosta::-K;-) dík.

Výborné - přidávám foto;-), bod už dávno

Kadlik::-K

vyzkouším, kdysi moc dávno jsem to jedl, úplně zapomněl!:yes::yes:

mysulka::-))

:-p mňam :yes:

Tématické fráze:
brambory se zelím, brambory s hlávkovým zelím, recepty s hlavkovym zelím, hlávkové zelí s bramborem, zapečené brambory s hlávkovým zelím, jarní hlávkové zelí recepty, brambory a hlávkové zelí, recepty se hlavkovym se zelím, brambory a zelí, zapečené hlávkové zelí s bramborem, bramborák s hlavkovym zelim, hlavkove zeli recept, brambory s hlávkové zelí, šťouchané brambory s hlavkovým zelím, bramboráky s hlávkovým se zelím, top recept hlávkové zelí s bramborem, brambory s hlávkovým se zelím, brambory s dušeným zelím, brambory s hlavkovem zeli, hlávka zelí brambory recept

Suroviny:
brambory, zelí hlávkové, sůl, pepř mletý, kmín celý, voda, máslo, cibule, sádlo, slanina

Přidat fotografie receptu