Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hrachová kaše s rozmarýnovým krůtím stehnem pečeném na česneku a mrkvovo-česnekovým pyré

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Karol89 Karol89

Středně náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 184 kJ /
1 956 kcal
Bílkoviny127,18 g
Tuky7,85 g
Vláknina79,80 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 310 mg
Sůl0,40 g
Sacharidy309,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hrách propláchneme, vložíme do hrnce, zalijeme 2 litry vody a vaříme přibližně hodinu do měkka. Krok 2: Mezitím si rozpálíme troubu a připravíme krůtí stehno, které vložíme do pekáče, posypeme rozmarýnem, špetkou soli a vložíme do trouby. Krok 3: Připravíme si česnek, který oloupeme a každý měsíček rozkrojíme na půl. Krok 4: Oloupeme si mrkev, kterou rozkrojíme jak podélně tak napříč. Krok 5: Jakmile stehno pustí trochu šťávy, přilijeme 150 ml vody a přidáme česnek s mrkví. Pečeme zhruba hodinu, v posledních minutách zvýšíme teplotu, aby se vytvořila kůrka. Krok 6: Hrachová kaše bude hotová dřív než stehno. Odstavíme jí ze sporáku, rozmixujeme a přiklopíme pokličkou. Když je stehno upečené, odebereme si do misky česnek s mrkví a rozmixujeme do hladka.

Zveřejněno 13. 1. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrachová kaše s rozmarýnovým krůtím stehnem pečeném na česneku a mrkvovo-česnekovým pyré

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/njKR

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrachová kaše s rozmarýnovým krůtím stehnem pečeném na česneku a mrkvovo-česnekovým pyré

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/njKR

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
hrachová polévka ze žlutého hrachu, hrachová kaše, hrachová kaše v ph, recepz hrachová kaše, mrkvovo bramborové pyré

Suroviny:
hrách žlutý, voda, sůl himalájská, stehno krůtí, voda, cibule, rozmarýn, sůl himalájská, mrkev, česnek, mrkev

Přidat fotografie receptu