Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ragú z vepřového masa (na těstoviny, lasagne i jiné)

Hodnocení receptu je 4,7 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny

Porce: 4 x 0,3 l sklenice

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 542 kJ /
1 564 kcal
Bílkoviny105,81 g
Tuky89,02 g
Vláknina16,48 g
Cholesterol 402 mg
Sodík 494 mg
Sůl0,98 g
Sacharidy51,03 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme do něj olivový olej a když se rozehřejí, lehce na tom orestujeme krájenou cibuli a strouhanou mrkev a celer. Přidáme asi 2 lžíce vývaru, na mírném ohni povaříme 10-15 minut. Krok 2: Na zeleninový základ vložíme mleté maso, vařečkou při vaření rozmělňujeme případné hrudky. Krok 3: Vlijeme vývar a víno, necháme odpařit a přidáme protlak a salsu. Krok 4: Promícháme, podle chuti osolíme, opepříme a nezakryté pomalu vaříme asi 2 hodiny, až je směs zcela hustá. Krok 5: Používáme k těstovinám, na lasagne, můžeme podávat i s bramborovou kaší. Zbytek ragú zavaříme 2 hodiny na 100 °C - získáme polotovar na další obědy.

Zveřejněno 17. 1. 2016

Poznámka autorky cathleen

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ragú z vepřového masa (na těstoviny, lasagne i jiné)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0PGX

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ragú z vepřového masa (na těstoviny, lasagne i jiné)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0PGX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (21)

Zuzana: použila jsem Frankovku ;-)

Zuzana:
Kuchaři říkají, že do jídla takové víno, jaké se pak k jídlu bude pít;-)
Nikdy jsem se ale nevybičoval k tomu, abych vařil víno v ceně kolem 300,-/litr:-8
Kdysi jsem se na mančaftu dopustil podlého pokusu s červeným vínem:
Uvařil jsem 2x stejné jídlo; 1x na "krabicáku" a 1x na víně 10x dražším... Při degustaci naslepo bylo hodnocení asi 1/2 na 1/2:-)
Když se následně hodnotilo už se všemi smysly, tak krabicák propadl, protože jídlo z něj mělo jak se říká psí barvu - kafébraundozelena:-((
No jo, no, jí se i očima, že...:-)

Zuz:-a: jaké červené víno je na vaření nejlepší? třeba na divočinu?:
Poraďte, prosím, Zuzika

Jackie79: My jsme dřív taky jídla na víně neměli rádi, teď už vím, že to bylo používáním nesprávného vína nesprávným způsobem. Dobrého vína nemusí být půl litru, stačí 1-2 dl. A hlavně skutečně prudce nechat odpařit na zeleninovém základě a pak teprve dát vývar. Tím víno předá jen to dobré, co v něm je :-)

cathleen:
Nejde o alkohol, ale spíš o tu chuť, víno moc rádi nemáme ;-)
Zkusím tedy místo vína použít víc vývaru :-)

Jackie79: dej jen víc vývaru. A můžu se zeptat, proč bez červeného vína? Varem a odpařením tam zůstane pouze zanedbatelný zbyteček alkoholu a víno ragú dochutí (zůstane po něm příjemná vůně). Bez něj to nebude úplně ono, i když výborné to bude také. :-)

Jackie79:
Bílé, nebo vodu;-)

Jde to i bez červeného vína? Co bych místo něj mohla použít?

Prima nápad, dobrá inspirace :-p+:yes:pak je oběd opravdu rychlovka, díky:-K

hosta, mika59: děkuji:-K

Danca: bože! K tobě chodí taky?:-O:-D

To je dobrý nápad a dobré jídlo:yes:

cathleen: tož dobrá, přesvědčila jsi mě :-8:-). Teď ještě nějak přesvědčit ty "permoníky", kteří mi v noci bílí lednici, aby mi tam aspoň jednu porcičku na focení nechali...!:-S:-D:-D

zizala: dopsala jsem to do porcí:-K
Jestli bude chutnat děckám, až dojedou, udělám a zavařím znovu - jídlo s tím je pak opravdu rychle na stole:yes:

cathleen: Díky, víno nám nevadí. Tak to by bylo akorát, ukládám :yes:

Tématické fráze:
těstoviny s vepřovým masem, vepřové ragú se zeleninou, vepřové ragu s těstovinami, těstoviny s vepřovým masem recepty, těstoviny s vepřovým masem recept, vepřové maso s těstovinami recepty, maso k testovinam, vepřové maso s těstovinami, veprove maso k testovinam, vepřové ragú, cizrna recept, vepřové maso ragu, jake maso na lasagne, na dvakrát, ragú, zelení ove ragu s masem, výroba ragú, vepřové ragu se se zeleninou, těstoviny s vepřovýn masem, recept-ml. maso+těstoviny

Suroviny:
maso vepřové mleté, víno červené, cibule, mrkev, celer, máslo, olej olivový, protlak rajčatový, koncentrát z rajčat, vývar, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu