Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jahodová panna cotta

Výborný dezert inspirovaný tradiční italskou panna cottou připravíme z jahod, jogurtu, rostlinného mléka a agaru. Vše stačí krátce povařit a pak nechat vychladit. Dezert překvapí krásnou barvou a vynikající chutí.

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Susa Susa

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 10 min

25 min (15 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 521 kJ /
363 kcal
Bílkoviny25,93 g
Tuky9,84 g
Vláknina10,12 g
Cholesterol 31 mg
Sodík 100 mg
Sůl0,15 g
Sacharidy37,73 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jahody očistíme, omyjeme a vhodíme do mixéru. Přidáme řecký jogurt, mléko a vše rozmixujeme na hladký krém. Krok 2: Ten pak vlijeme do hrnce a necháme ho vařit. Pokud chceme panna cottu sladší, přidáme k vaření i třtinový cukr, aby se stihl rozpustit. Krok 3: Jakmile jahodový krém začne probublávat, odstavíme ho z plotny, vmícháme 2 lžičky želatiny a už dále nevaříme. Krok 4: Metličkou vše promícháme, nalijeme do mističek a necháme do druhého dne vychladnout v lednici.

TIP: Jak připravit panna cottu s kokosovým mlékem?

Zveřejněno 26. 3. 2016

Poznámka autorky Susa

Blog o zdravém vaření jedné potrhlé blogerky.

Agar koupíte ve zdravé výživě.

http://cookingwithsusa.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodová panna cotta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mgDp

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodová panna cotta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mgDp

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Autorka pridava agar agar do prave uvarenych jahod s jogurtem, tekutin je tam minimum, jen 4 lzice rostlineho mleka . Agar rosolovati uz pri teplote 45°a ona ho tam primicha pri 90°C. A pak, normalne 2 rovne lzicky agaru staci na 1 litr tekutiny (pochopitelne s prevarenim), kdezto ona ma "hmotu" celkem hustou a varici. Mozna by to chtelo vyzkouset . . .ja to predem vzdavam ;-)
Tady je recept na "varenou" jahodovou panacottu s agarem https://ricette.giallozafferano.it/Panna-cotta-con...

Miquel: vvmirka:
Máte pravdu:-!:yes::yes::yes:
No a ten rcp by měl někdo z moci úřední opravit :-!
Buď suroviny, nebo postup;-)

Tak jsem postupovala podle receptu, směs neztuhla ani po 6 hodinách. Takže jsem to ze skleniček vše vylila zpět do hrnce a povařila, jak je u Agaru uvedeno na obalu. Pak vše ztuhlo naprosto ukázkově. Takže Agar vždy povařit.

newparanet 3. 4. 2016 14:28
EU zakazuje říkat mléko všemu co nepochází z vemena. :-p

<3 mňam. Na tom nie je vo pokaziť. Ideálny recept pre mňa

Chtěl bych se zeptat, když přidáš agar tak to už nevaříš:-? Na obale od výrobce je napsáno že by se agar měl 2 minuty vařit ;-)

Krása....konečně jsem našla recept, kde se přidává agar :-p, bod leti :-K

ta barva mluví za vše :-* nádhera :yes:

Nádherně vypadající jahodové pohlazení mlsného jazýčku:yes:

Nádherné, plné chuti:-p

Tématické fráze:
jahodova panacota, jahodová panna cotta, panna cotta jahodová, panacota s jahodami, panna cotta, jahodová panna cota, jahodová pannacota, panna cotta recept, panna cotta z ovocneho jogurtu, jahodový panna cotta, panna cota jahodová, jahodová panna cotta recept, panna cotta s ricottou, pannacota s jahodama, recept na panna cota, recept na panna cotta, penna cota jahodova, zmrzlina panna cotta, nejlepší panna cotta, jahodova panakota

Suroviny:
jahody, jogurt řecký, mléko rostlinné, cukr třtinový, želatina

Přidat fotografie receptu