Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová líčka na červeném víně se zeleninou

Hodnocení receptu je 3,7 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

irena11

Středně náročný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 150 min

150 min (150 min příprava)

Suroviny

Porce: 4 porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 147 kJ /
1 469 kcal
Bílkoviny214,23 g
Tuky25,16 g
Vláknina11,90 g
Cholesterol 490 mg
Sodík 561 mg
Sůl1,20 g
Sacharidy33,06 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme na kostky. Naťovou cibulku nakrájíme na větší kousky. Krok 2: Líčka dobře očistíme (zejména blanky) a zlehka obalíme v hladké mouce. Krok 3: V kastrolu rozehřejeme olej a líčka na něm rychle opečeme. Poté je vyjmeme a do výpeku přidáme máslo, vsypeme cibuli a restujeme ji do sklovita. Krok 4: Poté přidáme kořenovou zeleninu a necháme ji za občasného míchání pár minut restovat. Krok 5: Nakonec vsypeme naťovou cibulku, promícháme a přidáme rajčatový protlak. Ten za stálého míchání zasmahneme (pozor, ať se nepřipálí) a ihned trochu zalijeme horkým vývarem. Krok 6: Přidáme opečená líčka, tymián, pepř, dolijeme do 2/3 výšky masa vínem, osolíme, přiklopíme poklicí a vložíme do horké trouby. Krok 7: Po 10 minutách troubu ztlumíme na 175 až 180 °C a pečeme za občasného podlévání vínem a vývarem do měkka - asi hodinu a půl. Krok 8: Poté ještě cca 15 minut necháme lehce provářet již bez poklice.

Zveřejněno 21. 1. 2016

Poznámka autorky irena11

Líčka jsou jemné a šťavnaté maso.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová líčka na červeném víně se zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/64D7

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová líčka na červeném víně se zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/64D7

Marie

Komentáře (5)

klukodvody:
No, ono je jednodušší rcp jenom napsat, než ho i uvařit, ale myslím, že fotit jídlo není bezpodmínečně nutné, protože ne každý má tu možnost...
A že není možné neustále něco vymýšlet?
Nemáte recht;-)
Zrovínka se tu ukázal nový recepis na knedlo-zelo-kuře;-):-*:-D

linkstrem:
:-)Tak to muselo být vínisko na vidličku, když SUBLIMOVALO:-):-*:-D

linkstrem 23. 1. 2016 00:31
Myslím,že červené víno by se mělo lít po troškách a nechat vždy pěkně odvařit,vysublimovat!Na líčka nejlepší portský!

To není odsudek. Není možné neustále něco vymýšlet, ale když už takový recept, tak proč opět bez fotky. Napsat spousty receptů není problém. Ukázat jak to umí autorka by bylo lepší a naprosto bez komentáře, který jsem dal. No asi se to tu opravdu mění. Receptů bez fotek je tu hodně. Radši už nebudu komentovat nic.

klukodvody:
:-O proč ten odsudek, proč:-?
Pravda, s vínem a vývarem nakládám jinak, jinak ale dělám hovězí líčka stejně stejně:-*
No, skoro stejně...;-)

Výborný recept od Babica versus Sapík před pár dny.:no::no:

Tématické fráze:
vepřová líčka na víně, veprove líčka na víně, vepřové líčka, recept vepřová líčka na víně, vepřová líčka na zelenině, vepřová líčka, vepřové na červeném víně, vepřova lička na, líčka na cervenem víně, recepty babica versus sapík, vepřové maso se zeleninou na víně, veprovy licka na vine, nejlepší vepřová líčka na víně, vepřove na víně, vepřová líčka recepty, vepřova licka recept, recept na vepřová líčka na víně, recept na vepřové lička na víně, veprova licka na vine recept, líčka veprova

Suroviny:
líčka vepřová, sůl, olej, cibule, mrkev, kořen petržele, celer, cibulka, protlak rajčatový, tymián, bobkový list, pepř černý, víno červené suché, vývar masový, mouka hladká, máslo

Přidat fotografie receptu