Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tousty s játry

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

terezicka1 terezicka1

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 540 kJ /
1 085 kcal
Bílkoviny81,17 g
Tuky15,41 g
Vláknina4,50 g
Cholesterol 962 mg
Sodík 1,32 g
Sůl3,40 g
Sacharidy122,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji si orestujeme nakrájená játra. Přidáme šunku, žampiony, papriky, rajče (vše na malé kostičky), bob.list, bylinky, chilli, balsamiko a podlijeme vínem. Restujeme do měkka. Krok 2: Ke konci přidáme protlak, česnek a osladíme cukrem. Krok 3: Provaříme a podáváme na opečené tousty.

Zveřejněno 23. 1. 2016

Poznámka autorky terezicka1

další mé recepty najdete zde:http://www.vareniapeceni.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tousty s játry

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jNXz

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tousty s játry

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jNXz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

terezicka1: Maso na víně je jedno z mých nejoblíbenějších jídel, dělávám ho pravidelně na Boží hod. Zajíce bohužel nemám, naposledy jsem ho jedla jako malá holka na smetaně od babičky, takže používám hovězí, králíka a občas "ulovím" nějakou zvěřinu, většinou kančí. Uvařím dva dny před Vánocema a dám na balkón. Všechny ty pro někoho nesourodé chutě se musí hezky rozležet a prolnout ..... :-p

Dajda: Já tedka nedavno dělala zajíce na divoko. Dávala jsem tam taky protlak a víno atd...je to luxusníí

Teď mě napadlo, že jsem něco podobného dělávala z kuřecích jater k bramborové kaši. Miluju totiž kombinaci víno, rajský protlak a vlastně tam byl i ten cukr, ovšem nepřímo, obsažený v trošce rybízové zavařeniny, což neutralizovalo případnou kyselost vína a protlaku. :-p

Však jo, jde hlavně o inspiraci :) jsem ráda, že se recept líbí...udělala jsem zbytky z lednice..možná bych tam dala ještě kukuřici

terezicka1: ale jasně, jde o to, jaký kdo má chutě, ať si to udělá po svém, ale kombinace se mi líbí

Vypadá to pěkně a určitě to bude i dobré,cukru se člověk nemusí bát,je to jen o potlačení kyselosti a vytažení chutí:yes:

Děkuji :-). .cukr jsem tam dala, po vině a balsamiku je to nakysle, a je to takový s tím cukrem hezký sladké. Určité bych neměnila.

Také bych necukrovala, ale ta kombinace jinak se mi líbí :yes:

Nesladila bych, ale jinak bych se s chutí zakousla! :yes:

Tématické fráze:
toust s játry, kuřecí játra na toustu, tousty s jatry, jatra na toustu, jatrove tousty, toasty s játry, krkovička minutky, játra v toastu, kuřecí játra na tousty, játra že zajíce recept, játra na tousty, kureci játra s na tousty, pomazánka dračí tousty recept, vepřová játra recepty k toustu, kuřecí játra a tousty, kuřeci jatra na toust, tousty z králíka, dábelské tousty s játry, ¨jatra na toustu

Suroviny:
játra vepřová, paprika čerstvá žlutá, paprika čerstvá červená, žampióny, víno červené, balsamico, cukr, bobkový list, rozmarýn, tymián, protlak rajčatový, sůl, pepř, koření grilovací, chilli, šunka sušená, rajče, česnek, chléb toustový

Přidat fotografie receptu