Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová panenka s fazolkami a pepřovou omáčkou

Chystáte romantickou večeři pro svou drahou polovičku? Šťavnatý kus masa je sázka na jistotu. Vděčná je vepřová panenka, tradičně servírovaná se zelenými fazolkami a pepřovou omáčkou. Nemusíte se bát, přípravu zvládne i začátečník.

Hodnocení receptu je 5,0 (41×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

terezicka1 terezicka1

Náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min + 60 minut odležení masa

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava, + 60 minut odležení masa)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 290 kJ /
547 kcal
Bílkoviny3,75 g
Tuky42,00 g
Vláknina9,00 g
Cholesterol 35 mg
Sodík 1,52 g
Sůl3,80 g
Sacharidy18,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na silnější steaky a posypeme pepřovým kořením. Pokapeme olejem, přidáme bylinky a necháme aspoň hodinku odpočívat. Krok 2: Pak maso restujeme na pánvi z každé strany tak 3 minutky a dáme i s pánví dopéct do trouby na 8 minut. Krok 3: V kastrůlku rozpustíme máslo a zahustíme malinko moukou. Uděláme jíšku, kterou zalijeme trochu vývarem a vínem. Krok 4: Přidáme nakládaný pepř a provaříme. Dochutíme solí, pepřem, zjemníme smetanou a trochu máslem. Krok 5: Maso vyndáme a zabalíme do alobalu. Necháme odpočinout aspoň 5 minut. Krok 6: Mezitím uděláme fazolky. Povaříme je krátce v osolené vodě a propláchneme pod studenou vodou. Krok 7: V kastrůlku rozehřejeme kousek másla a kapku oleje. Osmažíme na něm slaninu a pak přidáme fazolky. Krok 8: Podáváme s různě upravenými brambory nebo bagetkou.

TIP: Rozdělení vepřového masa: Jak využít jednotlivé části v kuchyni

Zveřejněno 23. 1. 2016

Poznámka autorky terezicka1

Já poprvé chtěla vyzkoušet gratinované brambory. Další mé recepty najdete zde: http://www.vareniapeceni.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová panenka s fazolkami a pepřovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kNYY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová panenka s fazolkami a pepřovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kNYY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (26)

výborné :yes::-), děkuji

pohoda.b@post.cz: Hovězí steaky nechávám dojít v troubě při 95 °C a zde to bude stejné.

Výborné, díky :-)

Prosííím při jaké teplotě panenu péci v troubě??????????????????????????? Děkuji:-)

Moc dobrý dnešní oběd. Všichni se olizovali až za ušima. Jako příloha byly americké brambory pečené v tatarce ...
... už dlouho jsme si tak nepochutnali.

Nezbylo nic

Prosím na kolik stupňů je ta trouba. Děkuji

Ahá, to znám jako pepř čtyř barev. Děkuji

xzdenka70: děkuju :-)

Skalanda: v obchodě, zřejmě ne v každém, prodávají od kotany pepřové koření. ..ale jak píše Eja...je to směs barevných pepřu. A dlouho jsem tu nebyla, jelikož jsem zapomela heslo na přihlášení a nebyl čas. ????

Skalanda: autorka už tu bohužel dlouho nebyla....podle mne směs čtyř pepřu. K dostání i v lahvičce s mlýnkem

Prosím co je pepřové koření?

:yes:Jeden z nejlepších receptů!!Vypadá to jako ze špičkové restaurace.Doma jsou nadšení.

:-p:yes:

Děkuji za milé komentáře :-)

Tématické fráze:
panenka s pepřovou omáčkou, veprova panenka, veprova panenka recept, vepřova panenka recepty, veprova panenka na pepři, vepřová panenka na zeleném pepří, vepřova panenka na pepři recept, panenka s pepřovou omáčkou - recept, veprova panenka s omackou, vepřová panenka na pepři recepty, recepty z vepřové panenky, vepřové maso s pepřovou omáčkou, panenka na zeleném pepři, vepřové na pepři, vepřové maso na zeleném pepři, vepřové na pepři s omáčkou, vepřový steak s pepřovou omáčkou, recept na vepřovou panenku, vepřové maso na pepři, veprove s peprovou omackou

Suroviny:
panenka vepřová, koření pepřové, fazolky zelené, slanina, sůl, pepř, smetana, víno bílé, pepř zelený sterilovaný, vývar masový, rozmarýn, tymián

Přidat fotografie receptu