Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smetanová krémová vanilkovka bez vajec

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Marri Marri

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 712 kJ /
4 472 kcal
Bílkoviny66,31 g
Tuky189,12 g
Vláknina15,40 g
Cholesterol 256 mg
Sodík 124 mg
Sůl0,35 g
Sacharidy618,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Krém: Uvařím si puding (dávám méně tekutiny, aby byl hustý), po uvaření vmíchám smetanu a lžičku marmelády. Krok 2: Prosiji si mouku, přidám cukr, vanilínový cukr, kypřící prášek a Solamyl, vše promíchám a prokypřím. Krok 3: Do sypké směsi přidám olej, smetanu a přilévám vodu dle hustoty těsta. Krok 4: Smíchané těsto nalévám do silikonové formy na 2x, po první vrstvě naliji hotový krém do bábovky, posypu rozinkami a kakaem a doliji zbytek těsta. Krok 5: Pekla jsem v horkovzdušné troubě cca 50 minut při 180 °C. Krok 6: Bábovka je vláčná, "mokrá" a na řezu je trošku vidět, kde je krém a kde je těsto :)

Zveřejněno 24. 1. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smetanová krémová vanilkovka bez vajec

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mg1A

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smetanová krémová vanilkovka bez vajec

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mg1A

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

zizala:
To už jsem jí radila i já.:-)

andi53: achjo, tak nevím no :( pardon

Já nevím,ale mě se taky zdá sražená.

Marri: Nemusíš se omlouvat, nemůžeš vědět všechno ;-)

zizala:mamka ho ma vytisteny, ja jsem si pridala akorat ten krem. Kvuli tomu, aby nebyla sucha na prani. Dopisu to do receptu. Promin mi prosim.

Marri: Mohla jsi uvést, podle kterého receptu jsi pekla, většina lidí to píše :-)

To je podle receptu a srazena neni vubec. To je ten pudikovy krem, ktery je naplni babovky. Ma byt mokra jakoby, na prani. Nema byt sucha.

Pečení moučníků je docela alchymie i pro zkušenější pekařky. Pokud mohu poradit, nejdřív, když teprve začínáš, peč podle osvědčených receptů. Pak teprve zkus vytvářet vlastní. Tím se vyhneš např. tomu, že bábovka bude sražená ;-)

Tématické fráze:
smetanova buchta bez vajec, smetanová zmrzlina bez vajec, jahodova smetanova buchta, smetanová jahodová zmrzlina osvědčený recept

Suroviny:
mouka hladká, cukr moučkový, solamyl, olej, voda, smetana 33%, kypřící prášek do pečiva, cukr vanilinový, mléko, smetana 33%, rozinky, kakao, pudink vanilkový, jahodová marmeláda

Přidat fotografie receptu