Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Fíkovo-ostružinový podzimní koláč

Fíkovo-ostružinový podzimní koláč je lahodný dezert plný krému a šťavnatého ovoce, který ztělesňuje chutě a barvy podzimu. Sladké fíky a lehce nakyslé ostružiny se krásně snoubí na křehkém těstě, vytvoří jemně ovocný koláč s příjemnou šťavnatostí.

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

veganotic veganotic

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 15 min

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie27 648 kJ /
6 608 kcal
Bílkoviny158,96 g
Tuky545,32 g
Vláknina103,46 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 192 mg
Sůl0,39 g
Sacharidy214,33 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejte na 170 °C a připravte si formu na koláč s vyndávacím dnem. Krok 2: Mandle (můžete použít natural nebo lehce opražené) a kokos vložte do mixéru (typu sekáček - foodprocessor) a rozmixujte na jemnou moučku. Krok 3: Přidejte kokosový olej a kakao a párkrát zapulzujte mixérem. Nakonec přidejte datle (nezapomeňte z nich vyndat pecku!). Pokud nejsou vaše datle měkké, doporučuji je před přípravou krátce namočit do horké vody. Krok 4: Opět zapněte mixér a vše rozmixujte do jemně lepivé hmoty. Přendejte do formy na koláč a co nejlépe do ní těsto vtlačte. Snažte se ho opravdu utěsnit, aby se po upečení korpus nedrobil. Krok 5: Vložte do trouby a pečte 10-15 minut. Bedlivě korpus sledujte, aby se nepřipálil! Poznáte to tak, že začne příliš hnědnout na vyvýšených krajích. Krok 6: Řiďte se také čichem. Když to voní pěkně, koláč vyndejte, protože hrozí, že se z libé vůně brzy stane spálenina. Korpus nechte chladnout na lince a připravte krém. Krok 7: Tofu vybalte, opláchněte, zabalte do papírové utěrky a nechte nejméně 20 minut lisovat. Poté ho rozdrobte do mixéru, přidejte kešu oříšky, citrónovou šťávu, semínka z vanilkového lusku a trochu mandlového mléka. Rozmixujte do zcela hladkého krému. Krok 8: Přidejte zbytek mandlového mléka a javorový sirup dle chuti (můžete začít s čtvrt hrnkem) a opět rozmixujte. Z lednice vyndejte plechovku kokosového mléka a vydlabejte z něj tuhou kokosovou smetanu. Krok 9: Dále máte dvě možnosti, jak postupovat. 1) kokosovou smetanu vyšlehejte šlehačem do nadýchané šlehačky a poté jí opatrně smíchejte s tofu krémem. 2) jste líní a/nebo nemáte šlehač - ztuhlou kokosovou smetanu dejte do mixéru ke zbylým ingrediencím a opět rozmixujte. Krok 10: Tak jako tak výsledný krém navrstvěte na vychladlý korpus a uhlaďte. Poklaďte čerstvými fíky a ostružinami, posypte nasekanými opraženými lískovými ořechy.

TIP: Tofu v sladké kuchyni - oblíbené recepty

Zveřejněno 31. 1. 2016

Poznámka autorky veganotic

Recepty a další zajímavosti najdete na mých stránkách

http://www.veganotic.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fíkovo-ostružinový podzimní koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DlGY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fíkovo-ostružinový podzimní koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DlGY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Tak to je fakt náááádhera!To bych si klidně pověsila jako obraz!:-K:yes::-K:yes::-K:yes:

Tématické fráze:
recept fikovocokoladovy dort, vyndat po upečení kolač, ostružinové koláče, fíkovo ostružonový koláč

Suroviny:
mandle, kokos strouhaný, datle, olej kokosový, kakao, tofu natural, oříšky kešu, citron, mléko mandlové, lusk vanilkový, mléko kokosové, sirup javorový, fíky, ostružiny, ořechy lískové

Přidat fotografie receptu