Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kroupové "rizoto"

Rizoto z krup, zvané také kroupoto, s uzeným masem, žampiony, slaninou, provařené s bílým vínem, zjemněné smetanou, bude zajisté skvělým plnohodnotným obědem, který si zajisté najde častější místo ve vašem jídelníčku.

Hodnocení receptu je 5,0 (27×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

terezicka1 terezicka1

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 60 min

70 min (10 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 726 kJ /
2 564 kcal
Bílkoviny149,51 g
Tuky44,68 g
Vláknina47,09 g
Cholesterol 306 mg
Sodík 6,85 g
Sůl16,60 g
Sacharidy336,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V kastrolu dáme vařit kroupy s bobkovým listem, novým kořením, podravkou a masem. Vaříme doměkka. Krok 2: Šalotku oloupeme a nakrájíme nadrobno. Žampiony očistíme a pokrájíme na kostičky. Slaninu nakrájíme na kostičky. Stroužky česneku oloupeme a nakrájíme na plátky. Krok 3: Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme šalotku, necháme zesklovatět. Přidáme zeleninu a restujeme asi tak 10 minut. Krok 4: Pak přidáme žampiony, slaninu, feferonkovou pastu a restujeme. Podlijeme vínem a provaříme, dokud se víno nevypaří. Krok 5: Ke konci přidáme hrášek a česnek. Podle potřeby přidáme trošku vody. Krok 6: Nakonec zjemníme trochu smetanou. Dochutíme solí a pepřem. Se solí opatrně, kroupy se vařily v ochucené vodě. Přidáme kroupy, pokrájené maso a zamícháme.

TIP: Tipy jak zachránit přesolené rizoto před vyhozením

Zveřejněno 26. 1. 2016

Poznámka autorky terezicka1

Další mé recepty najdete zde:http://www.vareniapeceni.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kroupové "rizoto"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lNJJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kroupové "rizoto"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lNJJ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Když jsem učila v MŠ, vařili nám "Krupeto", což byla obdoba toho vašeho kroupového risota. Jen bylo jednodušší. Vlastně jen namleté uzené ( já ho nasekám) na cibulce, hodně česneku a kroupy. Vyzkouším to vaše, jsou v něm samé dobré suroviny.:-8

:-)<3:yes::yes: moc se mi líbí zajímavý recept i foto :-K

Kroupy miluji, to vynikající.:-K:-K:-K

Kroupy máme rádi, dělám je často - podle léčitelů je to nejlepší rejžák na střeva a má se sníst alespoň jedna lžíce týdně. Nejradši máme jen tak uvařené, osolené, opepřené s máslem a česnekem. Tento recept se mi moc líbí, určitě vyzkouším. Dávám bodík!

to není rizoto - ale krupeto . . . jinak dobré. zdr.ad

:-p moc pěkné:yes:

Moc děkuji :-) přeji pěkný den... :-K

Pěkný recept:-p+:yes: hezké foto:yes:

Ty máš ta jídla tak krásně naservírovaná, že se mám co učit :-8:-):yes:

:-p:yes:

Tématické fráze:
kroupové rizoto, kroupové rizoto s houbami, kroupy recept, recept kroupové rizoto, recept kroupové rizoto, krupeto, kroupové recepty, krupeto recept, rizoto z krup, recepty kroupy, kroupové rizoto recept, kroupeto, kroupové rizeto, recept na kroupové rizoto, recept na krupeto, co je krupeto, recept na kroupy, krupeto se zeleninou, kroupove risoto, recepty krupeto

Suroviny:
kroupy, žampióny, hrášek, víno bílé, maso uzené, cibule šalotka, česnek, zelenina kořenová, bobkový list, koření nové koření, podravka, smetana, pasta feferonková, šunka sušená

Přidat fotografie receptu