Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kapustové karbanátky s quinoou a provolone

Hodnocení receptu je 4,5 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kaczik

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 293 kJ /
1 265 kcal
Bílkoviny67,50 g
Tuky47,66 g
Vláknina32,11 g
Cholesterol 588 mg
Sodík 677 mg
Sůl1,59 g
Sacharidy127,24 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Quinou jsem nechala na deset minut odstát ve vodě. Pro jistotu jsem ji aspoň na třikrát proprala. Zalila jsem ji vývarem a dala vařit, dokud se veškerá tekutina nevsákla a nevyvařila. Krok 2: Větší část kapusty jsem dala na 10 minut vařit do horké osolené vody, zbytek jsem pokrájela na jemno (možno nastrouhat). Uvařenou kapustu jsem zcedila, vymačkala z ní přebytečnou vodu a pokrájela na drobno. Krok 3: V míse jsem pak smíchala kapustu uvařenou, syrovou, pórek, na jemno strouhanou mrkev, vejce, mouku, prolisovaný česnek, strouhaný sýr, uvařenou quinou, petrželku, přidala jsem spoustu pepře, protože ho mám ráda, a pokud je třeba, dá se dochutit ještě trochou soli. Vše jsem smíchala. Na plech vyložený pečícím papírem, který jsem potřela troškou olivového oleje, jsem pokládala uhnětené placičky. Krok 4: Karbanátky jsem pekla cca 10-15 minut z každé strany. Zhruba v půlce pečení jsem je otočila. Krok 5: Krom přílohy jsem je servírovala s čerstvou rukolou. Z tohoto množství se mi podařilo udělat cca 14 středních karbanátků, když budou větší, bude jich méně, když budou menší, bude jich více.

Zveřejněno 29. 1. 2016

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapustové karbanátky s quinoou a provolone

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lNA7

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapustové karbanátky s quinoou a provolone

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lNA7

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Moc pěkné:yes:

Pěkné :yes:

maris: jj, na hodně hustém sítě pod kohoutkem - vymyjí se saponiny, které semena obalují. Guinou milujeme, raději tmavou, je oříškovější. ;-)

Tak jsem měla štěstí a budu ji od teď taky proplachovat, díky za radu:-)

Kaczik, maris: ano, i já jsem to četla a od začátku, co ji vařím, ji před tím několikrát proplachuji horkou vodou.

maris: Když jsem ji dělala úplně poprvé, tak měla trochu nahořklý ocas. Pak jsem si o ní a její přípravě dohledala víc a častokrát jsem narazila na to, že se má propláchnout, aby ztratila hořkost. Pro jistotu to tak už raději dělám :-)

Kaczik: fáákt ? to jsem asi tedy měla štěstí, dělám ji celkem často, jak bílou, tak i tu červenou / nevím, asi mají přesné názvy /, ale nikdy se mi to nestalo. Ani jsem nevěděla, že by se měla proprat:-8:-))
Díky:-)

maris: Quinoa má totiž tendence být hořká. Proto se má nechat odstát ve vodě, anebo proprat. Ale nakonec je lepší udělat oboje a když se při jejím vaření udělá na hladině pěna, tak i tu posbírat.

Líbí se mi, ale proč jsi quinou " pro jistotu třikrát proprala " ?:-)

Taky se mi líbí:yes:

Pekny recept :yes:

Tématické fráze:
guinou, kapustové karbanátky, kapustové karbanátky recept, bulgur s guinou, recept na kapustové karbanátky, kapusta ka, karbanátky třikrát jinak, veganské kapustové karbanátky, recepty s quínoou, jak vařit guinou, karbanátky s quinoou, recept na jídlo s guinou, karbanátky pečené v troubě s quinoou, kapustové karbanátky na plech, co je guinou, karbanátky s červenou quinoou, kapustové karbanátky ka, co udelat z cerstve kapusty, co na horkou kapustu, kapustové ka

Suroviny:
quinoa, vývar, kapusta, sýr provolone, vejce, mouka kukuřičná, mrkev, pórek, česnek, petrželka, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu