Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bednička jahod

Přineste oslavenci na stůl kousek léta s originálním dortem ve tvaru bedničky jahod! Tento jedinečný dort okouzlí nejen svou osvěžující chutí, ale také nápaditým designem. Uvnitř najdete lahodný piškot a jemný krém, zatímco povrch je ozdoben realistickými jahodami z marcipánu.

Hodnocení receptu je 4,7 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Maja Motti Maja Motti

Náročný

Doba přípravy 620 min Doba přípravy: 600 min Doba tepelné úpravy: 20 min 10 hodin

620 min (600 min příprava + 20 min tepelná úprava, 10 hodin)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie30 422 kJ /
7 271 kcal
Bílkoviny114,97 g
Tuky404,99 g
Vláknina25,50 g
Cholesterol 1,69 g
Sodík 723 mg
Sůl1,57 g
Sacharidy778,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Krém: V 250 ml mléka uvaříme jahodový pudink a necháme úplně vychladnout. Krok 2: Poté vyšleháme máslo, zašleháme do něj pudink a po lžících přidáváme domácí jahodovou marmeládu (já dala z lesních červených jahod). Dosladíme podle chuti. Krok 3: Korpus: Celá vejce, moučkový a vanilkový cukr dáme vyšlehat do pěny. Hned v začátku šlehání přidáme 3 lžíce horké vody. Po vyšlehání přidáme do hmoty prosátou mouku a solamyl s práškem do pečiva. Krok 4: Hotové těsto nalijeme do připravené malé obdélníkové formy, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 180 °C asi 40 minut. Krok 5: Mezitím připravíme jahody z marcipánu – tvarujeme ručně a nastříkáme červenou barvou (airbrush nebo potravinářská barva ve spreji). Necháme zaschnout. Krok 6: Vychladlý korpus 2x překrojíme, pokapeme rumem, potřeme jahodovým krémem a poklademe překrojenými jahodami a složíme na sebe. Krok 7: Celé potřeme slabou vrstvou jahodového krému a necháme vychladit. Krok 8: Vychlazený korpus potáhneme tenkou vrstvou marcipánu a dáme opět vychladit. Krok 9: Vyválíme marcipán na sílu cca 0,5 mm a vykrojíme obdélníkové strany bedýnky (podle velikostí stran korpusu). Krok 10: Nastříkáme potravinářskou barvou (airbrush) nebo natřeme štětcem tak, aby alespoň přibližně měla barvu bedýnky na jahody a zaschlé přiložíme k bokům korpusu. Krok 11: Jedlým černým fixem na boky bedýnky namalujeme firmu dodavatele a čárové kódy. Krok 12: Poté vyválíme obarvený marcipán (cca 100 g) na jemný plát, kterým vysteleme bedničku a poklademe ji marcipánovými jahodami. Krok 13: Na cenovku napíšeme věk oslavence.

Zveřejněno 29. 1. 2016

Poznámka autorky Maja Motti

http://www.majamotti.euJahody nemodelujte všechny podle jednoho mustru - ani příroda takové nedělá :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bednička jahod

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/plGX

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bednička jahod

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/plGX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Moc hezká práce a jahůdky jak pravé;-):yes:

Dokonalost sama, včetně pokrčené krajky na bedničce...úúúžasné provedení:yes::yes::-K:-K:-K

Super napad!:yes::yes::yes::-)

:yes:to je nádhera:-K

nádherný!

Velmi autentické :yes:

:-D:-Dvypadá skvěle:yes:+:-p

Krásné:yes::-K

:yes::-D:-D:-D Hneď by som si z tých jahôd dala. ;-)

To je kouzelný:yes:

Tématické fráze:
jahody recept, recepty z jahod, bedýnka na jahody, jahody z marcipánu, sumec recept, dorty k promoci, bedynky na jahody, recept z jahod, bedynky od jahod, jahoda z marcipánu, bedynka od jahody, jahody v bednicce, bedýnka na na jahody, dort bedýnka s s jahodami, bedýnka od jahod, top recepty jahody, ?zaschle jahody, recept jahody, recept na jahody, co z bedynek z jahod

Suroviny:
vejce, cukr moučkový, cukr vanilkový, mouka polohrubá, solamyl, prášek do pečiva, voda, pudink jahodový, mléko, máslo, jahodová marmeláda, jahody, korpus, marcipán, potravinářské barvivo,

Přidat fotografie receptu