Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Morkové "Foie gras"

Hodnocení receptu je 4,5 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

casino casino

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Z morkových kostí vytěžíme morek. Lze to i při pokojové teplotě, ale dobře se to dělá, když kosti necháme asi půl hodiny v troubě při 80 °C; morek se pak dá snáze vyklepnout. S morkem můžeme pracovat hned, ale ve finále je pohlednější, když ho napřed necháme krátce vykrvit ve vodě. Krok 2: Nakrájíme jej asi na centimetr silné plátky, kterými poklademe pečivo a necháme krátce zapéci pod grilem, jen co pečivo začne chytat barvu. Krok 3: Dobře osolíme a podle chuti opepříme. A protože je to taková obložená topinka, tak ani česnek není off topic.
Poznámka: Pokud prohřejete morek jen do momentu, kdy zesklovatí a začíná už už zlátnout, tak je to pro gurmety ten správný okamžik ke konzumaci. Kdo zná foie gras, tak ví, o čem je řeč.

Zveřejněno 2. 2. 2016

Poznámka autora casino

Více o morku zde: https://www.toprecepty.cz/recept/41403-morek---sur...

Pokud jste uvařili, jídlo vám chutnalo a napíšete to do komentářů, tak se asi neurazím…

Pokud jste uvařili, jídlo vám nechutnalo, napište to do komentářů; já se neurazím a ostatním tím jen posloužíte…

Pokud se vám recept líbí a dáte mu bod, tak je zbytečné to psát do komentářů…

Pokud se vám recept nelíbí, klidně napište proč. Vaše připomínky zvážím a recept případně doplním, opravím, či vymažu…

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Morkové "Foie gras"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5Xqq

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Morkové "Foie gras"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5Xqq

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

casino: Dnes přivezl manžel z jatek pytel morkových kostí. Nejsou bůhvíjak nařezané, jsou delší, ale já už si s nimi poradím:-D
Ještě že Vás tu máme;-)

Morku z hovězích kostí jsme si užili na vojně, když jsme měli službu v kuchyni. Vařily se ve velkých kotlík na hovězí polévku. Stačilo klepnout o dřevěný stůl a byly venku. K tomu jsme vyžebrali od praporčíka čerstvý chléb, posolit popepřit ...mňam!!!<3

To je dobré jídlo. Sice ne pro každého, ale mám soukromý dotaz. Jak moc se znáš s kolegou Sapíkem?

klukodvody:
Sapík? Proč?:-)
No, osobně neznám...:-D:-D:-D
(přidán obrázek)

Tématické fráze:
foie gras recept, zapečené morkové kosti, predkrm z morkove kosti, slané palačinky, co obsahuje peceny morek, co obsahuje hovezi morek, předkrmem z morkových kostí, co je foi gras

Suroviny:
kost hovězí morková, chléb toustový, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu