Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřový plátek s višněmi a zeleninovou omáčkou s pomazánkovým máslem

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Marri Marri

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 434 kJ /
343 kcal
Bílkoviny20,83 g
Tuky15,91 g
Vláknina12,45 g
Cholesterol 27 mg
Sodík 595 mg
Sůl1,34 g
Sacharidy22,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátek masa nasolím a opepřím. Očistím zeleninu a nakrájím ji na malé kostičky. Krok 2: Plátek masa se zeleninou podusím na másle. Krok 3: Hotové maso oddělím od zeleniny a zeleninu zaliji vývarem, který mám připravený v mrazáku, můžete samozřejmě udělat rovnou svůj čerstvý. Trochu vývaru si nechám stranou, rozmíchám v něm lžičku Solamylu. Krok 4: Zeleninu povařím s kořením, které před vmícháním Solamylu vytáhnu (kuličky a bobkový list). Krok 5: Směs se Solamylem přiliji k vývaru když už bude zelenina měkká a míchám do zhoustnutí. Krok 6: Směs rozmixuji v mixéru nahrubo, jakmile bude zelenina trošku chladnější, přimixuji pomazánkové máslo a vymíchám omáčku. Krok 7: Podávám s knedlíkem, ale přílohu lze zvolit dle chutí, třeba kolínka nebo bulgur. Krok 8: Použila jsem k dochucení višňový kompot, který je domácí a docela dobře ladí s masem, mamka ho dělá takový sladko kyselý, takže to není jak marmeláda.

Zveřejněno 12. 2. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřový plátek s višněmi a zeleninovou omáčkou s pomazánkovým máslem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NBx8

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřový plátek s višněmi a zeleninovou omáčkou s pomazánkovým máslem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NBx8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

No, u nás se s pomazánkovým VAŘÍ určitě víc než 30 roků:yes:

Marri: zkus příště to pomazánkové máslo vynechat, předpokládám, že ho tam dáváš proto, že se domníváš, že jinak hladké, chutné kompozice omáčky nedosáhneš. Rozmixuj zeleninu jen s tím máslem a výpekem ze zeleniny. Dochuť vaším oblíbeným kořením, přidej třeba i lžičku hořčice, pepř, sůl, pokud rádi pikantnější třeba i malilinko chilli (ber to ale jen jako můj okamžitý nápad)a navíc k ovoci všeobecně se malinko pálivější chuť náramně hodí.
Pokud ti tam ale pomazánkové máslo bude chutnat víc, tak si ho tam dávej, nakonec se z něj i peče, i když já i řada jiných ho do teplé kuchyně příliš neužíváme.
Někdo ti třeba poradí i jinou variantu, je to na tobě. Jo a ještě jednu radu - pokud budeš chtít zkusit různé varianty - doporučuju udělat si 2,3 různé vzorky a po ochutnání strávníky se doma dohodnete, která varianta je pro vás ta nejvhodnější ;-);-);-)

Nevím, ale začátečníkům bych nepletla hlavu s nějakou tzv. verzí a´la svíčková. Nechápu spojitost s pomazánkovým máslem mj.

Patla matla;-(

Myslím, že recepty pro začátečníky by měly psát opravdu zkušené kuchařky. Toto není recept pro začátečníky, ale od začátečnice, což je vidět na první pohled.

casino: Dobrý den pane casino, maso je z balene vanicky, cela mela tusim 500g a byly v tom tri nebo ctyri platky masa. Muj otesanek ma rad omacky, jinak tri knedliky a platkem masa se mi pro muze nezdaji mnoho. At si porci kazdy urci prece sam dle hladu a požadavku strávníků. Jinak ano, vyndam maso a pridam vyvar, ktery je studeny, takze s nim varim i tu zeleninu k varu. :-K

No, proč ne další maso se svíčkovou bez brusinek, že;-) ale vypadá to jako porce pro Otesánka nebo Koloděje:-D
...ááánééébóóó, že by malý talíř? ;-)
***
"1 plátek vepřového masa"
S ohledem na množství dalších surovin, to vidím tak na minimálně půlkilový plátek masa;-):-*

"Hotové maso oddělím od zeleniny..."
Opravdu, když je VEPŘOVÉ maso hotové, tak zeleninu ještě dál vaříte?:-O

Fotka přímo nabízí ochutnání a my rádi kombinaci masa + ovoce, višně jsou určitě pikantní volbou :-p:yes:

Tématické fráze:
maso s pomazánkovým maslem, vepřové maso napomazankovem masle, svíčková z pomazánkového másla, vepřové plátky s zeleninou na másle

Suroviny:
maso vepřové, mrkev, petržel, celer, bobkový list, koření nové koření, pepř mletý, tymián, sůl, kmín celý, máslo, pomazánkové máslo, solamyl, vývar, kompot višňový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu