Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí na houbách a karlovarský knedlík

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Drahos z kamene Drahos z kamene

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 160 kJ /
3 623 kcal
Bílkoviny281,86 g
Tuky167,30 g
Vláknina18,45 g
Cholesterol 1,10 g
Sodík 3,24 g
Sůl7,73 g
Sacharidy238,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rozpálíme tlakový hrnec, přidáme sádlo, žampiony, nakrájenou cibuli. Dáme zatáhnout prošpikované maso a anglickou slaninou, přidáme koření, zalijeme vývarem a dusíme. Krok 2: Jak je maso hotové, vytáhneme ho a omáčku zahustíme moukou a vodou. Krok 3: Na knedlíky nejprve nakrájejte bílé pečivo na co nejmenší kostičky a nechte je pořádně zvlhnout v misce s mlékem. Po chvíli přidejte petrželku nasekanou na jemné kousky. Krok 4: Vedle si nachystejte žloutky s mlékem, moukou, dětskou krupičkou a solí. Dokonalým promícháním těchto ingrediencí získáte mazlavé těstíčko, které s ušlehaným sněhem z bílků přidáte k namočenému pečivu. Krok 5: Do folie zabalíte utvořenou šišku knedlíku, na několika místech ji propíchnete a vložíte do vroucí vody. Tam karlovarský knedlík ve folii setrvá zhruba 18 až 20 minut čistého času.

Zveřejněno 12. 2. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí na houbách a karlovarský knedlík

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OD7E

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí na houbách a karlovarský knedlík

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OD7E

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Vladimír:jsem rád že vám chutnalo :yes::yes::yes:

Vladimír 14. 2. 2016 17:02
Omlouvám se,ty palce jsem udělal špatně!!Patřeji nahoru:yes::yes::yes::-!:-!

Vladimír 14. 2. 2016 16:58
Neměli jsme doma rohlíky,chleba ano.Ten jsme použili místo rohlíků,výsledek?Taky se to dalo baštit.Místo žampionů byla hlíva.Takhle jsme si upravili ten původní báječný recept,díky za něj.:no::no::-p

Drahos z kamene: Možná, ty jsi směšný. Kdybys aspoň přečet svůj výtvor než ho zveřejníš, předejdeš tomuhle všemu.
A dost, jsou lidé, se kterými nemá smysl se dohadovat, nedá se vyhrát, nikdy nepochopí kde a že udělali chybu.

Drobek:Ty jsi opravdu nemocný :no:

casino: A co je nejdůležitější, nezapomeňte zahustit vodou, jak je předepsáno :-O:-D

casino: :-) Narezať, odvážiť, zapísať. ;-)

No, já dávám cereálií polovic...:-)
...a přemejšlím, kolik hrnků je "5 dkg petržele";-)

jarda Kadic: Předrahý Drahoš z Kamene se naštval a pochlubil mi se výhrou .:-O:-D:-D:-D Noa recept samozřejmě opravil. Hurá o to jde.v soutěži

Drobek::yes:

Skromný dotaz za začátečníky k nimž tedy nepatřím, ale nebylo by dobře když je to na houbách přidat ty žampiony? :-?

Tématické fráze:
hovězí kostky na houbách, karlovarský knedlík recept, hovězí na houbách s knedlíkem, hovězí na houbách, hovezy na houbach, hovězí s knedlikem, karlovarský knedlík s hovězí, hovězí na houbách s karlovarským knedlíkem, karlovarský knedlík ve folii, jak zahustit hovězí na houbách, hovezy na houbach s tlakoveho hrnce, recept na karlovarský knedlík, hovězí na houbách knedlíkem, hovězí s houbami knedlíkem, hovezí na houbach jak zahustit, hovězí houby knedlik, hovězí maso houby knedlik, hovězí na houbách a karlovarským knedlíkem, jak zahustit maso hovězí na houbách, jak zahustit maso na houbach

Suroviny:
maso hovězí, žampióny, harissa, pepř, sůl, vývar, mouka hladká, voda, sádlo, slanina anglická, rohlík, vejce, petržel, mouka polohrubá, krupice dětská, sůl

Přidat fotografie receptu