Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí koňak - Baileys

Není nad to si jednou za čas osladit život něčím jemně alkoholickým. Domácí Baileys je co do přípravy naprosto jednoduché a rychlé. Dokonce je to podstatně rychlejší než příprava klasického vaječného likéru.

Hodnocení receptu je 4,8 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Maja Motti Maja Motti

Snadný

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 956 kJ /
1 902 kcal
Bílkoviny16,50 g
Tuky18,50 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 70 mg
Sodík 245 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy23,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uvařím puding podle návodu na sáčku a nechám vychladnout. Krok 2: Otevřu plechovky karamelového salka a obsah vložím do mixeru (dá se lehce zpracovat i ponorným mixerem), přidám puding a začnu šlehat dohladka, přilévám whisky a ochutnávám. Krok 3: Potom už jen přelít do lahví a nechat uležet alespoň 14 dnů v temnu a chladu. Podávám vychlazené s kostkou ledu. Domácí Baileys nedělám z rumu, není tak jemný a hebký.

TIP: Velký přehled vánočních likérů. Výroba je velmi snadná - stačí znát správný postup

Zveřejněno 17. 2. 2016

Poznámka autorky Maja Motti

Pokud se Vám podaří Baileys ukrýt před ostatními déle, pak je jenom lepší a lepší.

http://www.majamotti.eu

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí koňak - Baileys

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/roRL

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí koňak - Baileys

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/roRL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Takže když ho neuvařím, tak to bude vaječnák :D Jo to pujde

Já mam právě obyčejné a nemám dneska čas vařit :D

Maja Motti:
Použití pudinku je zajímavé, ale zatím neříkám tak ani tak:-D
Podobné "čuňolepy"(t.j. literární terminus technicus :-) dělávám ze žloutků, že abych se jejich přebytku střepal;-(
"Podávám vychlazené s kostkou ledu."
No, je to věc chuti každého, že:-) ale to vám někdo poradil, nebo jste na to přišla sama?:-8

Zobrazit starší odpověď

Ve většině receptech se Salko vaří. Tady se o tom nezmiňujete. Chápu dobře, že se salko nevaří ?

HrabenkaPavli: Ne, KARAMELOVÉ salko už není třeba vařit. Pokud byste měla obyčejné salko, tak to je potřeba varem zkaramelizovat. Ale dá se koupit už hotové, není třeba se s tím vařit.;-)

Právě jsem dodělala likérek ... karamelový, čokoládový a vanilkový ... je výborný ... dávám plus :-):-K:-K:-K

PavlinaK.: Dělám ho každé vánoce nebo když dojde i během roku - přidávám do krémů do dortů. Jsem s ním opravdu spokojená :-)

Jiřina Hermann 17. 2. 2016 21:57
dělávám také podobný a je úžasný:yes::-8:-p:-)

Dala bych si malou štamprdličku likéru:-p:-p:yes:+

Tématické fráze:
nejlepší domácí baileys, karamelový koňak, domácí baileys z karamelového salka, domácí karamelový koňak, domácí baileys, domácí baileys z whisky, domácí irský krém, domácí whisky krém, irský konak, domaci whisky, karamelovy konak ze salka, baileys recept whisky, vaječný koňak z karamelového salka, bejlís recept, koňak bejlís, karamelovy konak domácí, domácí baileys s whisky, recept domácí baileys, bejlis, domaci bejlis

Suroviny:
pudink mandlový, mléko plnotučné, salko karamelové, cukr, whisky

Přidat fotografie receptu