Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Výborný zapečený Pangas

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jaruna18 Jaruna18

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 148 kJ /
992 kcal
Bílkoviny114,58 g
Tuky57,50 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 333 mg
Sodík 1,70 g
Sůl4,25 g
Sacharidy3,92 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pangase necháme mírně rozmrznout. Pak ho přepůlíme, pokapeme citron.šťávou a necháme asi 40minut odležet. Krok 2: Sýry nastrouháme a smícháme se zakys. smetanou. Je-li to moc husté,můžeme zředit s troškou mléka. Krok 3: Odleželého Pangase okořeníme a osolíme. Na pánvi s rozpáleným olejem osmažíme rybu spolu s nakrájeným pórkem na kolečka, po obou stranách. Krok 4: Vše rozprostřeme do vymazané (olejem) zapékací mísy a zalejeme zakys. smetanou se sýrem. Krok 5: Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 stupňů. Hotové posypeme pažitkou a ozdobíme rajčaty.

Zveřejněno 25. 4. 2009

Poznámka autorky Jaruna18

Recept mám od kamarádky a dělám ho velmi často.Chutná i těm co ryby nemusí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Výborný zapečený Pangas

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j2LR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Výborný zapečený Pangas

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j2LR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Receptík super, akorát pangasius je nedobrá ryba. Zkoušeli jsme to se štikou a nemělo to chybu.

Posílám 6 bodík :yes:

Evcal,dík za fotečku,moc se Ti to povedlo a mám radost,že chutnalo.:-K

Dnes jsme si pošmákli.:-p Výborné:yes::yes::yes:, ač nejsem výslovným milovníkem ryb, opravdu jsem si pochutnala. Bodík letí vzduchem i s obrázkem :-K

Dnes jsem vyzkoušela. Výborné....:-)

Tak to je super recept,co nejdříve koupím rybu,neb jsme ji už snědli :-D,a udělám toto.Vypadá to fakt báječně:yes::yes:.Dávám plusíka a ukládám do oblíbených.:-))

Ahoj Elizo.S pomerančem to vypadá moc hezky a citrusy se k rybě určitě hodí.I bazalka.Skvělý.:yes:

Jo - místo pórku jsem použila červenou cibuli. Pórek příště :-). Ď. za recept.

Můžu potvrdit, je opravdu výborný a smetana se nesrazila :-). Dovolím si přidat fotky.

Tak ryba už se rozmrazuje :-). Mám všechno kromě pórku, tak buď někoho vyšlu, nebo vymyslím nějakou alternativu. Jsem zvědavá na tu zakysanku, co mi provede...;-):-)

:-p:yes:

Zatím nikdy se mi to nesrazilo.Žádný trik na to nemám,ale koukni na fotku,je to bezva.Používám zakys.smetanu v kelimku,je vidět na fotce.

Elizo,díky! Opraveno.

Jarunko, máš překlep v názvu...;-)
Tohle bude určitě výborné...:-p Zrovna dnes mi dieta předepisuje rybu, tak bych to mohla zkusit :-).

Holky, nesráží se vám zakysaná smetana při tepelné úpravě? Mně se vždycky udělaly takové neestetické sraženinky, tak ji raději na zapékání nepoužívám... Nemáte nějaký trik, jak tomu předejít?

Tématické fráze:
zapečený pangas, pangas, pangas recepty, pangas v troubě, pangas zapeceny, recepty z pangase, zapečený pangasius se smetanou, zapečená ryba se smetanou, zapečená ryba se smetanou, úprava pangase, zapecena ryba s ryzi, zapečený pangas recepty, zapeceny pangas recept, pangas s rýží, pangasius s nivou, pangas s nivou, zapečený pangasius s nivou, výborný pangasius, recept na pangase, pangas s pórkem

Suroviny:
pangasius, smetana zakysaná, sýr tvrdý, sýr niva, pórek, koření na ryby, šťáva citronová, sůl, olej, pažitka, rajče

Přidat fotografie receptu