Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králík s cibulovou omáčkou v pomalém hrnci

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 220 min Doba přípravy: 220 min

220 min (220 min příprava)

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 522 kJ /
603 kcal
Bílkoviny14,32 g
Tuky23,64 g
Vláknina47,10 g
Cholesterol 53 mg
Sodík 337 mg
Sůl0,68 g
Sacharidy69,83 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Králičí maso opláchneme, osušíme, vetřeme sůl, lehce opepříme a prudce ze všech stran opečeme v pánvi s rozehřátým máslem a olejem. Krok 2: Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev a celer nakrájíme na kostky, přidáme nastrouhanou kůru a všechno promícháme. Krok 3: Na dno kameninové nádoby pomalého hrnce dáme polovinu zeleniny, poklademe osmaženými kousky králíka a zasypeme zbytkem zeleniny. Krok 4: Výpek v pánvi vypláchneme vodou, přidáme citronovou šťávu a nalijeme ke králíkovi. Krok 5: Hrnec přiklopíme poklicí, nastavíme na II.stupeň a necháme pracovat 3 1/2 hodiny. Krok 6: Poté z hrnce vytáhneme měkké maso a uchováme v teple. Krok 7: Zeleninu v hrnci rozmixujeme ponorným mixérem, nemusíme úplně dohladka, naředíme smetanou, podle potřeby dosolíme a necháme na II.stupni cca 10 minut prohřát. Krok 8: Na přílohu se hodí různé noky, těstoviny, nebo knedlík(houskový,kynutý).

Zveřejněno 21. 2. 2016

Poznámka autorky Anna Kocikova

Při mixování zeleniny vyndáme kameninovou nádobu z podstavce pomalého hrnce.

Mrkev jsem použila na zabarvení a celer na ochucení omáčky. Není to “klasická svíčková“ z králíka.

Můžeme použít i zadní běhy, ale i když ještě nemám žádné zkušenosti s PH, tak bych "pomalení" prodloužila na 4 hodiny.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík s cibulovou omáčkou v pomalém hrnci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EpqW

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík s cibulovou omáčkou v pomalém hrnci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EpqW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Simona Skolakova:Simi,Angel 666:Jituš-děkuji:-*:-K

Drahuško, to je parádní :-p. Manžel včera klepnul tři ušáky najednou. Dva už jsou v mrazáku a třetí čeká v ledničce na svůj osud :-). My máme nejraději králíka pečeného na cibuli, bez další zeleniny, ale tohle se mi fakt líbí :-). Že bych oprášila pomalý hrnec? Už jsem v něm dlouho nic nepodnikla, tak aby mi nezlenivěl úplně, asi tohle vyzkouším :-))

Aničko ty mi překvapuješ;-):yes:frajer nezahálí a to je fajn,králíčka bych si hned dala:-p:yes:+

Díky všem:-K

No vida, jak s loudálkem kamarádíš :-p:yes:

Skvělé dílo ;-);-);-)

Drahuš parádní :yes::yes::-O:-D

Líbí se mi recept i fotka:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
peceny kralik v pomalem hrnci, králík v pomalém hrnci, svíčkova z králíka v pomalém hrnci, králík na kopru, kralik na cibuli, hovězí s pepřovou omáčkou v pomalém hrnci recepty, pomalý hrnec králik, cibulova omacka, pomaly hrnec svickova z králíka, králík pečený dlouho a v pomalém hrnci, recept králík na cibuli, šťava ke králíkovi, recept kralík z cibulovou omačkou, pomalý hrnec recepty, pomalý hrnec recept králík, kráíličí maso, pomalý hrnec recepty sladké, svíčková z kralika z pomalého hrnce, kralik z pomalého hrnce, kralik pomaly hrnec

Suroviny:
nohy přední králičí, hřbet králičí, cibule, mrkev, celer, máslo, olej, šťáva citronová, kůra citronová, sůl, pepř mletý, voda, smetana sladká

Přidat fotografie receptu