Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jáhlovo-šmakounové šišky

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Mama v kuchyni Mama v kuchyni

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 827 kJ /
915 kcal
Bílkoviny45,18 g
Tuky12,76 g
Vláknina11,00 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 335 mg
Sůl0,82 g
Sacharidy149,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jáhly dvakrát spařte horkou vodou a propláchněte, aby se zbavily případné hořkosti. Poté uvařte do měkka podle návodu na obalu. Okapejte, nechte vychladnout, vmíchejte vejce, nastrouhejte šmakouna a zahustěte moukou. Krok 2: Z těsta tvořte válečky nebo kuličky, které ve vroucí vodě vařte dokud nevyplavou na povrch. Krok 3: Servírovat můžete na sladko (třeba jako já s mákem a švestkami), ale i na slano, třeba jako přílohu k nějaké omáčce.

Zveřejněno 21. 2. 2016

Poznámka autorky Mama v kuchyni

Tento a veškeré další mé recepty najdete na http://www.facebook.com/mamavkuchyni

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jáhlovo-šmakounové šišky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LzZD

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jáhlovo-šmakounové šišky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LzZD

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Díky za pochvalu i zastoupení v odpovědích :-) Šmakoun je patentovanou technologií zpracovaný bílek, čili bílkovina, kterou naše tělo nejvíc potřebuje. Má výborné nutriční hodnoty, minimum tuku a neobsahuje lepek. Dělá se natural i v mnoha příchutích (sladkých i slaných) a co se týče kuchyňského zpracování, má podobné vlastnosti třeba jako tvrdý tvaroh nebo tofu.

Se šmakounem se dá doslova ,,kouzlit " - výborné a k tomu skvělé výživové hodnoty :-) Bára má skvělé nápady - nejen se šmakounem :-)
:yes:

babinecka: tady je odpověď vcelku vyčerpávající. Za mne, šmakouna jsem si hodně oblíbila, nejvíc nám chutná asi meruňkový, ale i jiné jsou výborné a dá se s nimi doslova kouzlit:yes::yes::yes:
http://www.smakoun.eu/

Řekněte mě,co je to šmakoun????Díky za odpověď.;-)

Tématické fráze:
jahlovo bramborove noky, recept jáhlovo-bramborové šišky, jahlovobramborove nočky, jak zpracovat šmakoun, jáhlovobramborové noky, smakoun se skořicí a svestkami valecek, šmakounové párky, jáhlovo bramborové šišky s mákem, smakoun valecky recepty, sisky z ryzove mouky, merunkový šmakoun jak zpracovat, tofu šišky s mákem, jáhlovo tvarohové šišky, šmakounove kuličky

Suroviny:
šmakoun, jáhly, mouka, vejce

Přidat fotografie receptu