Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Topinky s hovězími proužky a cibulkou

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Angel 666 Angel 666

Středně náročný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 645 kJ /
1 110 kcal
Bílkoviny87,09 g
Tuky64,27 g
Vláknina6,87 g
Cholesterol 231 mg
Sodík 2,72 g
Sůl6,40 g
Sacharidy25,29 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve si připravíme marinádu: V misce smícháme víno, sójovou omáčku, hořčici, cukr a nakonec přidáme lístečky tymiánu. Krok 2: Maso nakrájíme na tenké proužky, opepříme je a naložíme na chvilku do marinády. Krok 3: Cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka a na rozehřátém oleji ji osmažíme lehce - trvá to asi 4 minuty. Hotovou cibuli vyndáme z pánve tak, aby olej zůstal na pánvi a odložíme si ji stranou, někam do tepla. Krok 4: Maso vyndáme z marinády, necháme ho lehce okapat a vložíme ho na pánev po cibuli. Necháme ho restovat asi 2-3 minutky z každé strany. Poté na pánev vlijeme i marinádu a necháme ji zredukovat, až se tekutina vyvaří a zahuštěná šťáva obalí maso. Krok 5: Krajíce chleba lehce opečeme z obou stran, nejlépe nasucho v topinkovači, horké topinky pomažeme změklým máslem, které jsme utřeli z rozmačkaným česnekem, na to dáme trochu osmažené cibulky, naklademe maso a navrch dáme zbytek osmažené cibule.

Zveřejněno 23. 2. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Topinky s hovězími proužky a cibulkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9N9J

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Topinky s hovězími proužky a cibulkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9N9J

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Holky, děkuji :-K, já to už dělala víckrát, vždycky si fakt pochutnáme ;-):-p

To je podle mého gusta:-p:yes:+

Ó, mňam, to vypadá velmi lákavě :-p

Jitka, vidím to na skvelú záležitosť! Keď varím roštenku, vždy si opečiem aj s cibuľou tenké kúsky mäsa...tvoje topinky musia byť báječné!:yes:

spagetka: může to být svíčková (ta je v původním receptu uvedena) nebo roštěná. Já jsem to dělala asi dvakrát z plátků masa koupených v Bille a na balíčku bylo napsáno: hovězí minutkový stejk. Včera jsem vařila z roštěné :-)
Jinak děkuji za pochvalu receptu ;-):-K

Mám dotaz - co je hovězí minutkové maso? Jinak se mi to líbí:yes:

Suroviny:
steak hovězí, pepř mletý, víno červené, omáčka sojová, hořčice dijonská, cukr hnědý, tymián, cibule, olej, chléb, máslo, česnek

Přidat fotografie receptu