Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Leopardí buchta

Hodnocení receptu je 5,0 (35×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hosta hosta

Náročný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 25 min bez dob kynutí

75 min (50 min příprava + 25 min tepelná úprava, bez dob kynutí)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 639 kJ /
3 021 kcal
Bílkoviny73,71 g
Tuky96,69 g
Vláknina36,43 g
Cholesterol 170 mg
Sodík 143 mg
Sůl0,29 g
Sacharidy445,74 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mléka důkladně rozmícháme pudink, dvě lžíce cukru, vanilkový extrakt nebo vyškrábnutý vanilkový lusk a uvaříme hustý pudink. Odstavíme z ohně a vmícháme máslo, necháme přikryté fólií trochu vychladnout - tak na 30 °C. Krok 2: Vlažný pudink přesuneme do mísy, rozdrobíme droždí, vidličkou důkladně promícháme, necháme pár minut odpočinout a pak zapracujeme pomerančovou kůru a mouku. Vypracujeme pevné pružné těsto, které rozdělíme na dvě poloviny. Krok 3: První půlku těsta dáme do misky, zakryjeme fólií a necháme kynout, druhou polovinu ještě rozpůlíme a do každé části zapracujeme kakao, rozmíchané ve lžíci horkého mléka - jedna část bude světlejší (s jednou rovnou lžící kakaa) a druhá tmavší (použijeme kakaa více). Obě kakaová těsta necháme také samostatně přikryté fólií vykynout - tak za cca 45 minut by těsta měla zdvojnásobit svůj objem. Krok 4: Každé z vykynutých těst rozdělíme na osm dílů a vytvarujeme do válečků - dovnitř přijde váleček světle hnědého těsta, obalí se vyváleným těstem tmavým a nakonec těstem světlým - tak jak je na fotografii. Krok 5: Vzniklých osm válečků ještě "poválíme" na přiměřenou délku tak, aby byly dlouhé jako forma, ve které budeme péci - pekla jsem ve formě na chlebíček velké cca 11x22 cm. Tu vyložíme pečicím papírem tak, aby přesahoval boční dlouhé strany a válečky těsta do ní naskládáme. Přikryté necháme ještě minimálně půl hodiny kynout, mezitím zapneme troubu na 180 °C. Krok 6: Po vložení buchty do trouby snížíme teplotu na 160 °C, pečeme asi 25 minut a zkoušíme špejlí, zda je hotovo. Krok 7: Upečenou buchtu vyndáme pomocí přesahujícího pečicího papíru z formy, necháme trochu zchladnout, polijeme čokoládovou polevou a posypeme drcenými ořechy.

TIP: Dokonalá čokoládová poleva

Zveřejněno 25. 2. 2016

Poznámka autorky hosta

Impovizace podle francouzského blogu Alter Gusto

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Leopardí buchta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Lzvr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Leopardí buchta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Lzvr

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (36)

:-)<3:yes::yes: zajímavý recept - efektní provedení :-K

Paráda :yes: :yes: :yes:

Vyzkoušeno, ale již ji dělat nebudu. Krásná na efekt, chuťově velké zklamání. Za tu piplačku bohužel nestojí:-(

Ivana: Ahoj Tady taky Ivana-jak jsem se dívala na recept tak si říkám-moc pracné a stojí to za to?Díky za názor.Mám s tím taky už zkušenost,že ne vše pracné je taky chutné-nebo to nestojí za námahu.

hosta: Nutela by nebyla špatná. Chybí mi tam vyloženě něco sladkého. Ale s kakajíčkem to bylo dobré :D

Zuzka - Cobra: měla jsem podobný poznatek, jak už jsem psala dříve. Napadlo mne místo toho nejtmavšího těsta promazávat nutelou;-) Jinak ale dík za hezkou fotku a za vyzkoušení:-)

Tak jsem vyzkoušela...efekt dobrý, ale chuťově o ničem. Ano, světlého těsta je málo. Příště z větší dávky a každé těsto zkusím ochutit.

Dnes odskusany, ale nenadchol.:-( Je suchy, malo sladky a je ho malo.:no: Na to kolko sa s nim treba nababrat:-S, sme z vysledku neodpadli. Je krasny :yes: to treba uznat, ale chutovo nic-moc. A dalsi postreh - bieleho cesta by som nechala urcite viac, ako je v rozpise.

TO JE NAPROSTO FANTASTICKÉ! KRÁSA:-K:yes: Moc se Ti povedla!Miluju leopardí vzory, tak jí hned vyzkouším :-8

:yes: také jsem viděla na netu, moc se Ti to povedlo:yes::yes:

Bod za originalitu je víc než jasný:yes:

Týýý jo, jak to, že mi toto uniklo :-O? Super:yes: a posílám 23. bod :-p:-K:yes:

Tak to vypadá móóc dobře!!:yes:+

To je hodně efektní;-):-):yes:+21

Danka: je to vláčná vanilková voňavá buchta, možná příště ještě promáznu někde mezi ty "válečky" nutellou nebo džemem:-p
Děkuji za přízeň - není to tak složité, jak vypadá;-)

Nádhera! :yes:

Krása na oko je to velká a co chuť? Když už si dám tu práci, ráda bych věděla zda se pokochám a pak si i pochutnám...:-)):yes:

Krása:yes::yes:

Recept behá po Internete, tiež som pokukovala, upečiem však len vtedy, ak mám návštevu...ja priberiem už len z pohľadu na takúto krásu... :-D

To je krasny!!!! To bych ani nechtela snist, jen se na to koukat! Bodik je jasny:yes::-O:-K:-)

To je parádní:-O:yes::-K

To je nádhera se srozumitelně napsaným postupem i fotopostupem ;-):-p:-D

Jana: i Maminka má tuhle buchtu odjinud, píše pod svým receptem:-D

hosta: moc pěkné, zdařilé :yes: Také jsem po ní pokukovala, navíc zcela jinde, než jsou odkazy tady...asi bude leopard dost oblíbený a rozšířený;-)

Jana: já přece netvrdím (viz poznámka), že jsem to vymyslela:-));-) - postup jsem ale zvolila jiný, kvásek jsem nedělala do mléka ale do pudinku atd...., vycházela jsem z původního receptu na Alter Gusto:-)

Koukám jak blázen! Úžasné, dokonalé, překrásné, bodík už letí! ;-):yes:

:-O:-Osním či bdím:-*krásný moučník:-p:-p:yes:+

To je zase bomba:-O:yes::yes::yes::yes::yes:

wow... to vypadá skvěle... a recept na těsto zní moc zajímavě, těším se až otestuju :yes: :-)

Taky se na něj už nějaký čas chystám,vypadá opravdu úžasně!:yes:

Na sladké moc nejsem, ale tohle vypadá vážně skvěle :-):yes:

ty jsi fakt ďábel ;-):-D:yes:

No to je paráda :yes:

super ! :yes: chtěla bych zkusit, snad se k tomu brzy dostanu :-)

Viděla jsem nedávno na Labužníku, velice efektní moučník :yes::yes:

Tak tohle je vážně paráda. Moc se mi to líbí. Ráda bych to zkusila, ale nevím, nevím. To asi nedám. Moc obdivuji :yes::yes::yes:.

Tématické fráze:
buchta s nutelou, buchta na cesty, rychlá buchta s nutelou, buchta na cestu, hrnková buchta s nutelou, buchta s džemem, leopardi chlebíček, leopardi dorty, pomerančová buchta, buchty s nutelou, buchta, buchta na cesty recept, leopadi buchta, jak udělat leopardí vzor, buchta recept, buchty na cestu, buchty na cesty, buchta z mléka, leopardí dort, recept na buchty polité s nutelou

Suroviny:
mléko, pudink vanilkový, cukr, lusk vanilkový, kůra pomerančová, máslo, droždí čerstvé, mouka hladká, kakao, mléko, čokoláda na vaření, máslo, mléko, ořechy vlašské

Přidat fotografie receptu