Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí steak a salát s polničkem

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Drahos z kamene Drahos z kamene

Náročný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 25 min

25 min (25 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie89 kJ /
21 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3,20 g
Sůl8,00 g
Sacharidy5,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí prsa jsem naložil den předem. Potřel jsem je harissou, pepřem, a polil slunečnicovým olejem. Uložil jsem do lednice. Krok 2: Brambory uvaříme ve vodě, přidáme kmín a sůl. Jak jsou měkké, tak je rozšťoucháme. Krok 3: Salát připravíme tak, že do misky nalijeme vodu, cukr, ocet, sůl, špetku pepře. Nakrájíme rajčata, jarní cibulku a vykoupeme je i s polničkem v připravené lázni. Krok 4: Naložené maso vytáhneme z lednice, rozpálíme pánev, nalijeme olej a přidáme kousek másla. Smažíme asi 5 minut z každé strany. A nezapomeňte to posolit, dobrou chut.

Zveřejněno 26. 2. 2016

Poznámka autora Drahos z kamene

Kdo nemá harissu, může dát pálivou papriku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí steak a salát s polničkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MAJG

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí steak a salát s polničkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MAJG

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

A takhle bez soli ten recept na kuřecí steak už zůstane? :-O

Danca: To byl věcný komentář k receptu, pokud vím ;-)

Drahos z kamene: OK, netušila jsem, že toužíte být mezi těmi, které ignoruji, ale respektuju to :-)

Že vás to baví...:-?:-?:-?:-((:no:

zizala:argumenty nepřesvědčí ... je třeba naučit se ho ignorovat:no:

Pokud tomu dobře rozumím, tak teď je maso neosolené pro jistotu vůbec, takže kdo nemá rád pálivé a nedá harissu nebo jen malinko, má maso neslané ;-)

Harissa sama o sobe obsahuje sul, tudiz bych kureci prsa tez predem nesolila, ale smichala ji s olejem a vzniklou kasickou maso potrela.

Danca: nikoliv "také" - protože Drahoš maso přece nesolí, ne?;-)

Danca::-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K ;-)

Nic proti nikomu, ale já, pokud maso marinuji v oleji, také předem solím, je pak krásně křehoučké a šťávu nepustí, zkuste!;-)

Drahos z kamene: upravený recept, kde "posolení" bylo vymazáno, jsem aktivovala. Trochu dětinská reakce, že?;-)

ha ha ha :-D:-D:-D:-D:-D:-p:-p:-p:-p:-p:-p kde pišu posolil :-D:-D:-D:-D:-D:-D

Drahos z kamene: No, podle profilu se někdy těžko odhadne, kolik a hlavně JAK kdo navařil.
Tomu, že pan Pohlreich solí kuřecí prsa takhle dlouho před tepelnou úpravou, tedy nevěřím a chci důkaz ;-)

Drahos z kamene: ale tož:-//odkdy tu hodnotíme lidi podle toho, kolik čeho vložili?
Každý má přeci právo napsat svůj názor nebo jak by to dělal on.

bofinka:jak se podívám na tvůj profil tak ty jsi toho moc nenavařila, Zdeněk pol. solí a to je pan kuchař:no::-//

Maso se před marinováním nebo uležením nesolí, protože se tím dehydratuje.

Drahos z kamene:Harissa obsahuje chilli papričky, česnek, koriandr, kumin (římský kmín), papriku, sůl (5%) a olivový olej pochází z Tunisu

Petra:máte pravdu. bez harissy to ale nebude stejné. je to směs koření

Hezké, ale pochopila bych spíš - kdo nemá harissu, dejte pálivou papriku :)

Tématické fráze:
salat s polničkem, kuřecí maso s polníčkem, jak dlouho dělat kuřecí steak, salat ke steaku, kuřecí steaky, kuřecí steaky podle zdeňka, jak dlouho delat kureci steak na panvi, kureci steak pohlreich, salát k steaku, kuřecí steak recept, jak dlouho dělat kuřecí prso, steak podle pohlreicha, salát s polníčkem a kuřecím masem, kuřecí prsa na kameni, jak dlouho dělat steak, kureci. salát pohlreich, kureci steak, kuřecí steaky recepty, kuřecí steak se salátem, kuřecí steaky pohlreich

Suroviny:
prsa kuřecí, harissa, máslo, olej, pepř, brambory, kmín celý, sůl, sůl, ocet, cukr, pepř, voda, cibulka jarní, rajče, polníček

Přidat fotografie receptu