Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Filet z candáta se zeleninovým julienne a šťouchanými brambory

Hodnocení receptu je 4,3 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

evosheek evosheek

Středně náročný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 25 min

25 min (25 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 305 kJ /
1 268 kcal
Bílkoviny77,25 g
Tuky98,90 g
Vláknina3,85 g
Cholesterol 200 mg
Sodík 188 mg
Sůl0,46 g
Sacharidy15,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme, rozkrájíme na poloviny nebo na čtvrtky, malé brambory necháme vcelku. Vaříme v osolené vodě. Brambory jsou zcela potopeny. Po uvaření vodu slijeme. Přidáme do brambor máslo, osolíme, opepříme a zlehka rozmačkáme. Krok 2: Čtyři plátky šunky opečeme na kapce oleje do křupava. Krok 3: Filet z candáta očistíme a zbavíme šupin, ale kůži ponecháme. Nakrájíme ho asi na čtyři nebo pět špalíčků a osolíme. Krok 4: Všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme na tenké nudličky julienne. Krok 5: V pánvi zahřejeme olivový olej s kouskem másla, přidáme bylinky a kousky ryby pozvolna opečeme nejprve ze strany s kůží, pak i z druhé strany. Opečenou rybu vyndáme z pánve a naservírujeme na teplé talíře. Krok 6: V horkém oleji poté osmažíme nakrájenou zeleninu. Tu vyndáme děrovanou naběračkou a dáme okapat na ubrousek. Krok 7: Na talíř dáme šťouchané brambory, na ně klademe plátky šunky. Přidáme opečenou rybu, kterou ozdobíme smaženou zeleninou.

Zveřejněno 27. 2. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Filet z candáta se zeleninovým julienne a šťouchanými brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/70X1

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Filet z candáta se zeleninovým julienne a šťouchanými brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/70X1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (8)

hosta: Skvělá, leč drahá ryba! Ale jednou za čas, proč néé!:-))

Candát s variací zeleniny byl určitě skvělý:yes: a nemusí být, jako většinou, příloha brambory, i když je mám taky ráda;-)

Candáta jsem ještě nikdy nejedla:-8,ryby máme rádi,budu to muset napravit:-p:-pReceptík se mi líbí,já už bych si nedala tu šunku;-)

Taky by mi chutnalo :yes:

Mňam :-p:yes:

Candáta považuji za nejlepší z dostupných ryb:yes:

A ještě vlastnoručně chycený čerstvý candátek. hmmmm :-D:yes:

Takový oběd by se mi zamlouval:-p

Tématické fráze:
candát filet recept, recept na filet z candáta, top recept na filet z candáta, candat na mrkví, candat se zeleninou a bramborem, ryba se šťouchanými bramborami, julienne recepty, julienne top recepty, rizoto se zeleninou julienne, recept na filety z candáta, filety z candáta recepty, candát zapečený s bramborami a česnekem, candat se smazenou zelenina, recepty z lososa s přelivem se štouchanými brambory, ryba se šťouchanými brambory, jak zbavime candata supin, candát mrkev porek

Suroviny:
candát, sůl, mrkev, petržel, celer, paprika čerstvá červená, pórek, olej olivový, máslo, rozmarýn, brambory, voda, šunka, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu