Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pštros na paprice

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Johanka128 Johanka128

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny

Porce: 2-3

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 268 kJ /
303 kcal
Bílkoviny69,00 g
Tuky3,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 150 mg
Sodík 165 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na pánvičce rozpustíme máslo a orestujeme pórek nakrájený na kousky. Zasypeme mletou sladkou paprikou, zamícháme a přidáme pštrosí maso nakrájené na kousky. Orestujeme, aby se maso zatáhlo a podlijeme vodou. Přikryjeme pokličkou a dusíme, než je maso měkké. Krok 2: Když je maso měkké (průběžně zkoušíme), vytáhneme maso a šťávu rozmixujeme. Zahustíme Hraškou, povaříme 15-20 minut a přilijeme trochu mléka. Povaříme, dochutíme solí a pepřem. Krok 3: Podáváme s knedlíkem, můžou být i těstoviny.

Zveřejněno 27. 2. 2016

Poznámka autorky Johanka128

Někdo může dělat omáčku přímo ze smetany, ale já ji nepoužívám, dělávám ji z mléka.

Hraška je výborná na zahuštění, po přidání je třeba ji nechat cca 20 minut povařit. V případně použití smetany není nutná, protože smetana omáčku zahustí dostatečně.

Pštrosí maso je vynikající, jen je třeba ho nechat dostatečně dusit, aby bylo měkoučké a nebylo tuhé.

Používám předgrilované pštrosí steaky, které není třeba moc dochucovat. Pokud by se použilo čerstvé maso, bylo by třeba maso ochutit více - i když je pravda, že u pštrosího by možná i stačilo maso jen povařit v ochucené omáčce.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pštros na paprice

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kL76

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pštros na paprice

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kL76

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

chudák pštros :(

Simona Skolakova: Je to škoda, že to není moc dostupné maso. V Makru by taky mohli mít a nebo pak zkusit nějaké to řeznictví.

Také bych ráda ochutnala pštrosa:-8;-)vím,že je to zdravé a doporučované maso,ale nemám kde ho vzít:-8;-)i když jsem v Praze byla kolikrát na farmářských trzích,tak jsem měla asi zrovna smůlu,že nebylo;-),ale láká mě to;-):yes:

Jana Remkova: Jani mrkni se na farmářských trzích nebo přímo v nějakým řeznictvím.

No, kamarádi měli pštrosí farmu. Neměla jsem však možnost pštrosí maso ochutnat a je mi to líto. ;-)

tejaja: :-) Až jednoho chytíš, nebudeš litovat :-p

Zaujímavý recept. Len musím počkať do leta, teraz sú pštrosy v ZOO zazimované, nepobehujú vonku. :-D;-):yes:

Tématické fráze:
pštros recepty, pštros recept, pštrosí ragú, recepty ze pštrosa, recept na pštrosa, maso z pštrosa, recept pstros, jak připravit pštrosa, recepty z pštrosa, recept z pštrosa, pstrosi ragu recept, pstrosi srdce recepty, pštrosí játra recepty, recepty pstros, recepty krkyze pstrosa, pštrosí ragú recepty, maso pštros recepty, recepty pštros na hříbech, recepty ze u pštrosa, recepty se pštrosa

Suroviny:
maso pštrosí, paprika sušená sladká, pórek, máslo, sůl, pepř, hraška, mléko

Přidat fotografie receptu