Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Srnčí kýta se šípkovou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Náročný

Doba přípravy 240 min Doba tepelné úpravy: 240 min

240 min (240 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5

5

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 154 kJ /
2 666 kcal
Bílkoviny311,07 g
Tuky138,51 g
Vláknina15,33 g
Cholesterol 810 mg
Sodík 3,61 g
Sůl8,92 g
Sacharidy37,29 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Srnčí kýtu vykostíme a následně maso osolíme, opepříme a prošpikujeme slaninou. Maso svážeme za pomoci režného provázku do válečku. Krok 2: Do pomalého hrnce (dále jen PH) dáme vývar, kořenovou zeleninu na velké kusy a všechno koření. Krok 3: Svázanou kýtu opečeme na pánvi na troše sádla ze všech stran, tak aby se maso zatáhlo. Kýtu vložíme do PH k vývaru a zelenině s kořením a necháme na program HIGH „pomalit“ cca 4 hodiny do změknutí. Krok 4: V průběhu „pomalení“ připravíme šípkovou omáčku. Krok 5: Jakmile je maso měkké, tak ho vyndáme z PH a udržujeme teplé. Z PH odebereme 1/2 litru srnčího vývaru a smícháme s šípkovou marmeládou a protlakem. Pokud je omáčka řídká, tak ji můžeme trochu zahustit hladkou moukou, kterou rozmícháme v troše studené vody a poté vlijeme do šípkové omáčky a necháme po promíchání provařit cca 10–15 minut. Krok 6: Dochutíme solí a pepřem. Na konec vmícháme oříšek másla. Podáváme s houskovým knedlíkem a zdobíme zavařenou jeřabinou.

Zveřejněno 28. 2. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Srnčí kýta se šípkovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JxQg

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Srnčí kýta se šípkovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JxQg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

:yes::yes::yes::yes:

Ještě bych ráda poprosila o recept na šípkovou marmeládu a protlak.:-K:-K:-K:-* Chtěla bych si pochutnat jak u Colombů ;-);-);-)

Colombo65: díky, já jsem to tušila;-):-))

maris:
Dcera a já, takže doma :) a byl zamraženej;-)

Šípkový protlak jsem snad nikde neviděla, to si děláš sám nebo kde ho kupuješ ?:-)

Škoda, že tu tento recept nebyl před měsícem, kýtu jsem měla, ale byla z ní svíčková, toto vypadá velmi delikatesně + 2 :-p:-K:yes:

vypadá skvěle :yes::yes::yes::yes:

Tématické fráze:
srnčí se šípkovou omáčkou, srnčí na šípkové omáčce, srnčí kýta na zelenině, srnčí kýta, srnci se šipkovou, srnci kyta recept, srnčí na šípkové, srnčí s sipkovou omackou, srnčí kýta recepty, srnčí hrbet se šípkovou omáčkou, srnčí kýta v pomalém hrnci, vepřová kýta se šípkovou omáčkou, srnec na šípkové omáčce, šípková omáčka, hovezi kyta se šípkovou omáčkou, srnčí kýta s kostí, veprova kyta s sipkovou omackou, srnci v sipkove omáčce, svíčková omáčka ze srnčí kyty, recepty srnci kyta

Suroviny:
kýta srnčí, špek uzený, vývar zvěřinový, cibule, mrkev, celer, marmeláda šípková, protlak šípkový, sůl, pepř, koření nové koření, jalovec, sádlo vepřové, máslo, mouka hladká

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu