Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Srnčí kýta se šípkovou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Náročný

Doba přípravy 240 min Doba tepelné úpravy: 240 min

240 min (240 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5

5

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 154 kJ /
2 666 kcal
Bílkoviny311,07 g
Tuky138,51 g
Vláknina15,33 g
Cholesterol 810 mg
Sodík 3,61 g
Sůl8,92 g
Sacharidy37,29 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Srnčí kýtu vykostíme a následně maso osolíme, opepříme a prošpikujeme slaninou. Maso svážeme za pomoci režného provázku do válečku. Krok 2: Do pomalého hrnce (dále jen PH) dáme vývar, kořenovou zeleninu na velké kusy a všechno koření. Krok 3: Svázanou kýtu opečeme na pánvi na troše sádla ze všech stran, tak aby se maso zatáhlo. Kýtu vložíme do PH k vývaru a zelenině s kořením a necháme na program HIGH „pomalit“ cca 4 hodiny do změknutí. Krok 4: V průběhu „pomalení“ připravíme šípkovou omáčku. Krok 5: Jakmile je maso měkké, tak ho vyndáme z PH a udržujeme teplé. Z PH odebereme 1/2 litru srnčího vývaru a smícháme s šípkovou marmeládou a protlakem. Pokud je omáčka řídká, tak ji můžeme trochu zahustit hladkou moukou, kterou rozmícháme v troše studené vody a poté vlijeme do šípkové omáčky a necháme po promíchání provařit cca 10–15 minut. Krok 6: Dochutíme solí a pepřem. Na konec vmícháme oříšek másla. Podáváme s houskovým knedlíkem a zdobíme zavařenou jeřabinou.

Zveřejněno 28. 2. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Srnčí kýta se šípkovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JxQg

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Srnčí kýta se šípkovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JxQg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

:yes::yes::yes::yes:

Ještě bych ráda poprosila o recept na šípkovou marmeládu a protlak.:-K:-K:-K:-* Chtěla bych si pochutnat jak u Colombů ;-);-);-)

Colombo65: díky, já jsem to tušila;-):-))

maris:
Dcera a já, takže doma :) a byl zamraženej;-)

Šípkový protlak jsem snad nikde neviděla, to si děláš sám nebo kde ho kupuješ ?:-)

Škoda, že tu tento recept nebyl před měsícem, kýtu jsem měla, ale byla z ní svíčková, toto vypadá velmi delikatesně + 2 :-p:-K:yes:

vypadá skvěle :yes::yes::yes::yes:

Tématické fráze:
srnčí se šípkovou omáčkou, srnčí na šípkové omáčce, srnčí kýta na zelenině, srnčí kýta, srnci se šipkovou, srnci kyta recept, srnčí na šípkové, srnčí s sipkovou omackou, srnčí kýta recepty, srnčí hrbet se šípkovou omáčkou, srnčí kýta v pomalém hrnci, vepřová kýta se šípkovou omáčkou, srnec na šípkové omáčce, šípková omáčka, hovezi kyta se šípkovou omáčkou, srnčí kýta s kostí, veprova kyta s sipkovou omackou, srnci v sipkove omáčce, svíčková omáčka ze srnčí kyty, recepty srnci kyta

Suroviny:
kýta srnčí, špek uzený, vývar zvěřinový, cibule, mrkev, celer, marmeláda šípková, protlak šípkový, sůl, pepř, koření nové koření, jalovec, sádlo vepřové, máslo, mouka hladká

Přidat fotografie receptu