Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí paštika

Tento lahodný pokrm se připravuje z jemně zpracovaných kachních jater, která jsou obvykle kombinována s bylinkami, kořením a smetanou, což vytváří bohatou chuť a sametovou strukturu.

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

vylizanytalir vylizanytalir

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 20 min

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie90 kJ /
22 kcal
Bílkoviny0,84 g
Tuky0,06 g
Vláknina1,96 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy4,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdřív játra musíme zbavit všech blan a nečistot. Krok 2: Na olivovém oleji osmahneme nasekanou cibuli a česnek spolu s bobkovým listem. Krok 3: Přidáme jatýrka, na ty zhruba půlku bylinek a orestujeme. Na závěr zalijeme alkoholem a necháme odpařit. Krok 4: Necháme trošku vystydnout a následně přendáme do robota. Přidáme Lučinu, osolíme a opepříme čerstvě namletým pepřem. Umixujeme dohladka. Krok 5: Vmícháme nasekaná sušená rajčata, nasekané ořechy a bylinky. Krok 6: Dáme do servírovacích misek a zalijeme povrch rozpuštěným máslem. Krok 7: Necháme vychladit a máslo zatuhnout.

TIP: Desatero rad na téma domácí paštiky - tipy a rady pro vás

Zveřejněno 4. 3. 2016

Poznámka autorky vylizanytalir

Bez lepku, ne bez chuti! Inspirace nejenom pro "bezlepkáře," ale pro všechny, co jedí rádi, dobře a zdravě. http://vylizanytalir.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí paštika

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Do0y

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí paštika

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Do0y

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Vypadá to zajímavě, zatím jsem do paštiky vždycky přidávala máslo a smetanu. S lučinou bych to zkusila, ale jak velké má to balení být? 80 g nebo 200 g či něco mezi tím? :-O

Hezky připravená paštika:-K:-p:yes:

Tématické fráze:
domaci pastika, domácí paštiky, paštika domácí, domácí paštika recept, příprava domácí paštiky, domácí paštka, domácí paštika, domácí bůčková paštika, priprava paštiky, recepty na domácí paštiky, domácí paštika bez masla, pastika, domacipastika, příprava domácí z paštiky, domac paštika, domácí pačtika, domací paština, doácí paštika, domáci paštika se zeleným pepřem, domácí paštika recepty

Suroviny:
játra, lučina, ořechy vlašské, rajče sušené, tymián čerstvý, whisky, cibule, česnek, máslo, bobkový list, pepř mletý, sůl

Přidat fotografie receptu