Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chilli, za které vám tělo poděkuje (a voní po čokoládě)

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

vylizanytalir vylizanytalir

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie25 530 kJ /
6 102 kcal
Bílkoviny372,40 g
Tuky28,41 g
Vláknina322,87 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 209 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy924,72 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve začneme fazolemi, pokud nemáte konzervované, večer předem namočíme ve vodě. Krok 2: Ve středně velkém kastrolu rozehřejeme lžíci olivového (kokosového...) oleje a necháme na něm cibuli zesklovatět. Krok 3: Přidáme všechno koření, promícháme a necháme provonět. Krok 4: Přidáme drobně nakrájenou mrkev, petržel, papriku a řapíkatý celer. Promícháme, lehce osmahneme. Krok 5: Na závěr přidáme fazole a rajčata a zalijeme vodou či vývarem. Krok 6: Necháme tak 30 minut pod pokličkou za občasného míchání dusit. Krok 7: Vmícháme rozlámanou čokoládu, kávu a červené víno a dusíme dalších 15 minut, dokud nejsou fazole měkké. Dosolíme a dopepříme. Krok 8: Můžeme podávat se zakysanou smetanou či bílým jogurtem, případně čerstvým koriandrem.

Zveřejněno 5. 3. 2016

Poznámka autorky vylizanytalir

Bez lepku, ne bez chuti! Inspirace nejenom pro "bezlebkace," ale pro všechny, co jedí rádi, dobře a zdravě. http://vylizanytalir.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chilli, za které vám tělo poděkuje (a voní po čokoládě)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EpPY

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chilli, za které vám tělo poděkuje (a voní po čokoládě)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EpPY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (9)

vylizanytalir 11. 3. 2016 19:09
Drobek: Ted koukam, ze vlastne prebiraji recepty bez meho uvodniho povidani, kde leccos vysvetluji- puvod receptu, ingredience, nebo prave ty recepty, ktere se hodi pro detox.. Takze pak to tady je trosku vytrzene z kontextu..

vylizanytalir 11. 3. 2016 19:08
Drobek: Dobry den, tohle neni klasicky recept na chilli, ale prave odlehcovaci, detoxove, vegetarianske... bez masa. Klasice delam samozrejme s masem, to ani jinak nejde :) Tohle je ale varianta pro obdobi, kdy si chcete dat trochu pauzu a doprat svemu zazivani oddech...

vylizanytalir 11. 3. 2016 19:06
casino- ve svych receptech pouzivam mnozstvi hrnky- ale jako US cups, coz neni klasicky buclak, ale ma zhruba 200ml. Tohle je navic bezmase cilli, odlehcovaci, detoxove, cili postavene prave na zelenine a fazolich. Kdyz delam klasicke chilli s masem, fazoli davam min.

casino:
Vy jste ale děsnej šťoural.. proč by bylo šest hrnků příliš? Když dělám fazole já - pro mě a tři chlapy, pak je šest hrnků tak akorát.

casino:a kruci, to jsem přehlíd, já žasnul nad čokoládou. Dík, takhle je to volovina :-((

Drobek:
Když sem nedáte fazole, tak budete mít jakousi zeleninovou majdu s čokoládou;-)
No, patrně jste přehlíd, že v tomto rcp není maso..., pokud tedy "červená ledvina" nepovažujete za maso, že;-):-*

Já recept chválím. Ne kvůli množství fazolí, já je ostatně do chili nedávám. Stejně chili je texmex jídlo a jako mexické se jen tváří, ale prostě existuje chili s fazolemi a bez, soutěže ve vaření chili se pořádají v těchto kategoriích. Pak je ještě další, z krůtího masa.:-O
Ale rozhodně je má pochvala za tu čokoládu. Ta je právě ten mexický příspěvek, mexická kuchyně čokoládu miluje, čokoláda jako nápoj patřila na vládcovskou tabuli, a tak není žádný div, že je i v chili. Pro ty kdož pochybují, ať to zkusí.:-K
No a bod, to je snad jasné.

casino: Třeba jsou to porce pro velké jedlíky! :-O Ale teď vážně: taky mi připadá, že tady mohlo dojít k překlepu. Když vařím fazole (cca 3 až 4 porce), tak dávám jeden maximálně jeden a půl hrnku fazolí. Sice zvětší objem, ale rozhodně ne 5x.

Opravdu:
6 hrnků fazolí (namočených, červená ledvina či černé) na Počet porcí: 4 :-?

Tématické fráze:
chilli fazole pro půl chlapa, červená ledvina recepty, chilli a ledviny, chilli ledviny, chili a ledviny, chilli con carne s čokoládou, cili fazolky s masem a klobasou recept, cili na zazivani, cili con carne s klobasou, cilli fazole s masem, chilli con cerne rcp.

Suroviny:
fazole, rajče loupané, cibule, česnek, celer řapíkatý, paprika čerstvá červená, mrkev, petržel, čokoláda hořká, bobkový list, sůl, pepř, kmín mletý, koření paprika maďarská, koření oregáno, káva espresso, víno červené

Přidat fotografie receptu