Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 140 kJ / 1 946 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 103,40 g |
Tuky | 139,18 g |
Vláknina | 22,06 g |
Cholesterol | 668 mg |
Sodík | 9,61 g |
Sůl | 23,92 g |
Sacharidy | 64,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cuketu nejprve omyjeme, odkrojíme konce a nahrubo na struhadle nastrouháme. Dáme do cedníku a prosypeme dvěma lžičkami soli. Cedník položíme do mísy tak, abychom zachytili tekutinu, kterou cuketa pustí. Necháme ji takto odpočívat zhruba 10 minut.
Krok 2: Když už je dostatečně vyždímaná, propereme ji pod tekoucí vodou. Kdo má rád slanější jídlo, tak nemusí a stačí ji jenom vyždímat, ale vzhledem k tomu, že parmazán je taky slaný, já ji radši propírám. Ale hlavní pak je ji pořádně vyždímat!!
Krok 3: V malém kastrůlku uvařte rýži doměkka. Slijte a dejte stranou.
Krok 4: Troubu předehřejeme na 180 °C..
Krok 5: V kastrolu rozehřejeme olivový olej a orestujeme na něm nejdříve cibuli, až trochu zesklovatí, přihodíme i česnek a stále mícháme a restujeme. Pak přidáme nastrouhanou a vyždímanou cuketu. Mícháme a restujeme doměkka.
Krok 6: Jakmile máme vše pěkně orestované, stáhneme plamen na střední a přisypeme 2 lžíce bezlepkové mouky. Promícháme, aby se mouka dostala pěkně všude, a restujeme tak minutku až dvě.
Krok 7: V malém kastrůlku zahřejeme šťávu co pustila cuketa spolu s mlékem. Mixu celkově by měly být cca 2 hrnky, mléka tedy přidejte podle toho, kolik vám cuketa pustí tekutiny. Máte-li jí hodně, dejte půl napůl. Zahřejte, ale nenechte vařit.
Krok 8: Kulatou formu na gratin (nebo větší dortovou) vymažte máslem a lehce vysypte bezlepkovou moukou.
Krok 9: Ohřátý mlékovo-cuketový mix nalijeme do orestované zeleniny. Zamícháme a necháme lehce probublávat.
Krok 10: Jakmile už to bublá, přidáme dvě rozšlehaná vejce, rýži a většinu parmazánu (nechte si cca dvě hrsti nahoru).
Krok 11: Směs nalijeme do vymazané a vysypané formy, dáme do vyhřáté trouby a pečeme dozlatova zhruba 40-45 minut. Hlídejte, jakmile je zlatý, vytáhněte ho z trouby.
Zveřejněno 30. 3. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bezlepkový cuketový gratin podle Julie Child
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KyYM
Moje poznámka
Bezlepkový cuketový gratin podle Julie Child
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KyYM
Nejnovější recepty
Mrkvové řezy s mascarpone
Přidáno před 4 hodinami
Pstruh na bylinkách
Přidáno před 14 hodinami
Rychlé máslové sušenky
Přidáno před 17 hodinami
Červená řepa s fetou a rukolou
Přidáno před 17 hodinami
Vepřová krkovička se špenátem a červenou řepou
Přidáno před 20 hodinami
Husí játra na špeku s kedlubnou a žampiony (pro diabetiky typu 2)
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nadýchaný hrnečkový perník
Neregistrovaný před 24 sekundami
Dvojctihodné koláčky
Neregistrovaný před 59 sekundami
Tradiční špagety Carbonara
Neregistrovaný před 7 minutami
Jahodové knedlíky ze spařovaného těsta
Neregistrovaný před 8 minutami
Sýrové muffiny s uzeným masem
Neregistrovaný před 9 minutami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Neregistrovaný před 10 minutami
Rychlá polévka s vajíčkem
Neregistrovaný před 12 minutami
Pečená vepřová žebra Long time
Neregistrovaný před 12 minutami
Lasagne se špenátem
Neregistrovaný před 14 minutami
Svíčková na smetaně
Neregistrovaný před 15 minutami
Tématické fráze:
cuketový nákyp bezlepkový,
bezlepkove cuketové placičky,
bezlepkovy cuketovy nakyp,
julia child recepty,
bezlepkové recepty z cukety,
cuketový bezlepkový nákyp,
cuketa bezlepkové,
bezlepkový recept z cukety,
cuketové bezlepkové recepty,
bezlepkové recepty s cuketou,
bezlepkové recepty z cuketou,
bezlepkové cuketové recepty,
bezlepkové recepty s cukety,
bzlepkový cuketový nákyp,
nejlepší recepty od julia child,
recepty julie child,
julia child,
bezlepkový cuketový nákyp,
cukinovy gratin,
cuketovy plamen
Suroviny:
cuketa strouhaná,
sůl,
rýže,
česnek,
mouka bezlepková,
parmazán,
mléko,
vejce,
máslo,
olej olivový,
pepř
Komentáře