Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bezlepkové gnocchi se špenátem a ricottou

Bramborové gnocchi v bezlepkové verzi jsou sice náročnější na přípravu, ale podle našeho receptu se vám jistě podaří. Kombinace noků s čerstvým špenátem a ricottou je velmi oblíbená a je důkazem, že i na bezmasém pokrmu si můžete skvěle pochutnat.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

vylizanytalir vylizanytalir

Náročný

Doba přípravy 95 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 65 min

95 min (30 min příprava + 65 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

1 hrnek = 250 ml

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 762 kJ /
2 333 kcal
Bílkoviny76,66 g
Tuky57,55 g
Vláknina35,80 g
Cholesterol 578 mg
Sodík 533 mg
Sůl1,62 g
Sacharidy359,26 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Předehřejeme troubu na 200 °C. Brambory omyjeme, ale neloupeme. Každou bramboru propícháme vidličkou a dáme na plech vyložený pečicím papírem. Necháme péct doměkka, zhruba 1 hodinu. Poté brambory vyndáme z trouby a necháme zcela vychladnout. Krok 2: Obě mouky smícháme dohromady a směsí poprášíme pracovní plochu. Krok 3: Vychladlé brambory oloupeme a nastrouháme najemno k mouce. Přidáme vejce a sůl a všechno vidličkou dobře promícháme. Krok 4: Do brambor postupně zapracujeme mouku. Těsto by mělo být pevné a už by se nemělo lepit. Mouku přidáváme postupně, možná nebude ani všechna potřeba. Těsto můžeme otestovat - necháme vařit trochu vody a jeden kousek těsta v ní uvaříme - měl by pěkně držet tvar a nerozpadat se. Krok 5: Hotové těsto rozdělíme na čtvrtiny a každou čtvrtinu ještě na čtvrtiny. Z každé čtvrtiny vyválíme váleček a nakrájíme jej na kousky. Každý kousek trošku zmáčkneme vidličkou. Krok 6: V téhle fázi můžeme gnocchi klidně zamrazit. Nejdříve dáme gnocchi poprášené moukou na pečicí papír a přeneseme do mrazáku. Jakmile trochu zmrznou, sesypeme je do pytlíku a uložíme do mrazáku. Krok 7: Do velkého hrnce dáme vařit osolenou vodu. Jakmile začne vařit, vhodíme gnocchi a vaříme zhruba 3 minuty. Měly by plavat, trvá to a je dobré je v průběhu vaření ochutnat. Krok 8: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na rozpáleném oleji ji osmahneme dosklovita a po chvíli přihodíme utřený česnek. Krok 9: Přidáme špenát. Záleží na velikosti pánve, pokud se nevejde do pánve všechen najednou, nasypeme nejprve půlku, počkáme až zavadne (celkem cca 2-3 minuty) a přidáme zbytek. Špenát by neměl být příliš mokrý, aby v pánvi nebylo moc vody. Krok 10: Přidáme ricottu a dobře vmícháme do špenátu. Krok 11: Okořeníme muškátovým oříškem, čerstvě mletým pepřem, případně dosolíme. Krok 12: Promícháme s gnocchi a podáváme. Před servírováním můžeme posypat parmezánem.

TIP: Desatero rad na téma noky, nočky nebo gnocchi

Zveřejněno 19. 3. 2016

Poznámka autorky vylizanytalir

Bez lepku, ne bez chuti! Inspirace nejenom pro "bezlepkace," ale pro všechny, co jedí rádi, dobře a zdravě. http://vylizanytalir.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezlepkové gnocchi se špenátem a ricottou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZnZw

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezlepkové gnocchi se špenátem a ricottou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZnZw

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (1)

Mňam mňam..jen..není v těch nocích cítit ta cizrna? Ja jí moc nemusím, chuťově mi nesedla.
Jinak senzační fotky:yes:

Tématické fráze:
bezlepkove gnocchi, gnocchi se špenátem a ricotou, gnocchi s riccotou, gnocci s riccotou, bezlepkové gnochi, jak zamrazit domácí gnocchi, noky s ricottou a parmazanem, gnochi s ricottou, bezlepkové gnocchi recepty, ryzove gnocchi, gnochi se španátem a rikotou, jak zamrazit gnocchi, gnochi s ricotou, gnocchi se spenatem a riccotou, gnocchi se špenátem riccotou, bzlepkove gnocchi, rikota a gnocchi, špenátové noky s ricottou a kuřecím masem, noky se špenátem ricottou, bezlepkové recepty špenát

Suroviny:
brambory, mouka rýžová, mouka cizrnová, vejce, sůl, špenát čerstvý, cibule, česnek, sýr ricotta, ořech muškátový, sůl, pepř mletý, olej olivový, parmazán

Přidat fotografie receptu