Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 856 kJ / 1 878 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 50,92 g |
Tuky | 75,77 g |
Vláknina | 4,65 g |
Cholesterol | 661 mg |
Sodík | 404 mg |
Sůl | 1,04 g |
Sacharidy | 245,67 g |
Postup přípravy
Krok 1: Předehřejte troubu asi na 180 °C. Připravte si koláčovou formu (průměr max. 25 cm) a trochu ji vystříkejte olejem ve spreji nebo lehce vymažte máslem.
Krok 2: Máslo utřete s cukrem, zatřete vaječný bílek (nejlépe vidličkou, pak teprve vařečkou).
Krok 3: Přidejte mouku, smíchanou s práškem do pečiva.
Krok 4: Těsto je trochu patlavé, pomocí pomoučněných rukou natlačte do formy - i do boků, aby vznikl okraj. Korpus se zdá hodně tenký, ale v troubě dost naběhne.
Krok 5: Pečte asi 8 minut, pokud možno zakrytý - obalený pečícím papírem.
Krok 6: Vyjměte z trouby a nechte vychladnout.
Krok 7: V kastrůlku svařte mléko s vanilkou, horké odstavte z ohně.
Krok 8: Mezitím v míse ušlehejte meličkou vejce a žloutek, který zbyl z přípravy korpusu a pomalu k němu přimíchejte horké mléko. Metličkou zašlehejte i mouku, cukr a 1/4 lžičky skořice.
Krok 9: Nalijte náplň do upečeného korpusu, nelekejte se, že je moc tekutá a skoro převyšuje výšku předpečeného korpusu - mně zbylo ještě na tři naplněné mufinové formičky (zdvojené, aby se daly přenést do trouby :D). Pečením se minimálně polovina tekutiny odpaří.
Krok 10: Pečte v předehřáté troubě po dobu 25 – 30 minut, pak troubu vypněte, otevřete a koláč nechte vychladnout. Nechte ještě chvíli chladit v lednici. Při servírování posypte skořicí.
Zveřejněno 8. 3. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mléčný koláč - Milk Tart
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kL6E
Moje poznámka
Mléčný koláč - Milk Tart
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kL6E
Nejnovější recepty
Čínské kuličky na kantonský způsob
Přidáno před 51 minutami
Lilek s brokolicí a bambusem v asijské omáčce
Přidáno před 2 hodinami
Rostlinný Baileys likér bez laktózy
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí řízky pečené v pečence
Přidáno před 13 hodinami
Křehké tvarohové řezy
Přidáno před 23 hodinami
Špaldové perníčky s lipovým medem
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Opilý Izidor poslouží i jako skvělé vánoční cukroví: Vláčné řezy plné čokolády a rumu luxusně vypadají a božsky chutnají
Pracny voní skořicí a hřebíčkem: Podle staročeského receptu jsou plné ořechů a nejlepší jsou obalené ve vanilkovém cukru
Josef vede rodinou firmu, která i v Praze prodává hotovky od 45 korun: Jsme tu pro ty, kteří na tom nejsou finančně dobře, říká
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pravé chilli con carne
bartaks před 1 hodinou
Dobrá pomazánka na chlebíčky
Slavista62 před 2 hodinami
Moje vaječná pomazánka
Slavista62 před 2 hodinami
Jednoduchá pomazánka na chlebíčky
Slavista62 před 2 hodinami
Pomazánka "šup-šup"
Slavista62 před 2 hodinami
Pomazánka na chlebíčky
Slavista62 před 2 hodinami
Rychlá pomazánka z věcí z lednice
Slavista62 před 2 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Slavista62 před 2 hodinami
Rohlíky jako dech - úžasné
jituliiina před 11 hodinami
Vánoční perníčky
Harym před 14 hodinami
Tématické fráze:
mlecny kolac,
mléčný koláč recept,
mléčný koláč s banánem,
francouzský mléčný koláč,
recepty na tart,
mufinovy dort,
recept na tart,
tarta recepty,
mléčné koláče
Suroviny:
cukr třtinový,
máslo,
bílek,
prášek do pečiva,
mouka hladká,
mléko,
extrakt vanilkový,
vejce,
žloutek,
mouka hladká,
cukr třtinový,
skořice mletá
Komentáře (6)