Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chřest s kuřecím masem

S chřestem se dá v kuchyni opravdu kouzlit. Nejinak je tomu i v tomto receptu. Stonky blanšírovaného zeleného chřestu omotáte kuřecím masem, zapečete a podáváte se sýrovo-smetanovou omáčkou, do které je pak namáčíte.

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

terezicka1 terezicka1

Náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 191 kJ /
1 241 kcal
Bílkoviny4,52 g
Tuky119,42 g
Vláknina1,00 g
Cholesterol 62 mg
Sodík 45 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy20,98 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Chřest krátce povaříme v osolené vodě s citronovou šťávou. Zchladíme. Krok 2: Maso naklepeme a nařežeme na 10 delších nudliček, abychom nimi mohli omotat chřest. Osolíme a opepříme ho. Krok 3: V misce připravíme marinádu smícháním oleje, worcesteru, česneku a papriky. Každý stonek chřestu omotáme masem a položíme na pečicí papír. Pomažeme marinádou a krátce zapečeme. Krok 4: V kastrůlku připravíme omáčku. Rozpustíme v něm kousek másla, přidáme mouku a uděláme jíšku, kterou zalijeme vodou a provaříme, dokud se neztratí chuť mouky. Krok 5: Přidáme víno, zredukujeme a pak můžeme vložit sýr, sůl a bílý pepř. Necháme rozpustit, přilijeme smetanu a dosladíme.

Zveřejněno 8. 3. 2016

Poznámka autorky terezicka1

Další mé recepty najdete zde:http://vareniapeceni.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chřest s kuřecím masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nkGE

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chřest s kuřecím masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nkGE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Zajímavá inspirace :-) recept si do blížící sezony chřestu ukládám :-8

terezicka1: Spíš je důležitější loupání - zelený loupat nemusíš, bílý ano. Také je důležité, abys koupila opravdu čerstvý, nezdřevnatělý. Nesmí se lehce ohýbat,pak je starý, musí spíš pružit a spíš se zlomí než ohne. Zelený se dá klidně chroupat i syrový (teda aspoň já ho ráda), tam moc předvářet nemusíš, i když, jak sama píšeš, záleží, zda ten druhý raději měkčí. Hlavně oloupané slupky a zdřevnatělé konce nevyhazuj, nech si je na vývar.
Holka, jak já se těším na čerstvý chřest:-*:-*:-*, konzervovaný my totiž neradi, prostě nám nechutná:-/

Děkuji moc všem za milé komentáře. Chřest prodávají v makru, takže kdo má možnost... Jinak s tím predvarenim. Chřest jsem dělala asi podruhé v životě, takže nevím jaký je přesně postup. Každopádně já ho krátce povarila, ale fakt jen tak aby se neřeklo. Ale je dost možné, že se nemusí. Pro mne byl Akorát, pro manžela tuhej :D takže fakt netusim.Mne to tak chutnalo a příště bych to zkusila bez vaření a dat rovnou v létě na gril.

to vypadá krásně... je nutné chřest předvařit? když se pak ještě zapéká, trochu bych se bála, jestli pak není už moc rozměklý... ale už se těším až se objeví v obchodech a vyzkouším :-)
omáčka se mi taky moc líbí :yes:

Terezko měla jsi moc fajn nápad:-p:yes:Jídlo vypadá velice hezky:-K

už aby byl chřest :-*:yes:

to je vidět,že přichází jaro

:-p:yes::yes: velmi inspirativní!;-)

Tématické fráze:
bílý chřest s kuřecím masem, chřest s kuřecím masem, zelený chřest s kuřecím masem, kuřecí maso s chřestem, chřest recepty, chřest s masem, zapečený chřest s kuřecím masem, maso s chřestem, recepty na maso s chřestem, chřest recept, kureci na chrestu, kuřecí s chřestem, chrest a kuřecím masem, chřest recepty s kuřecím masem, chřest a kuřecí maso, recept z chřestu a kuřecího masa, kuřecí chřest recept, maso na chřestu, kuřecí maso a chřest, chřest s kuřetem

Suroviny:
chřest, řízky kuřecí, sůl, pepř mletý, paprika čerstvá červená, olej, omáčka worcesterová, pasta česneková, máslo, mouka hladká, víno bílé, cukr, sýr chedar, smetana, sůl, pepř bílý, voda

Přidat fotografie receptu