Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krůtí stehno s pórkovou omáčkou

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Dajda Dajda

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny

Porce: 4 až 5

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 860 kJ /
684 kcal
Bílkoviny141,93 g
Tuky6,37 g
Vláknina4,50 g
Cholesterol 300 mg
Sodík 336 mg
Sůl0,84 g
Sacharidy13,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso opláchneme a nakrájíme na větší kusy (2 na porci). Cibuli nakrájíme na kostičky, zelenou i bílou část pórku na kolečka. Krok 2: V hrnci se silnějším dnem nebo v železňáku rozehřejeme tuk a opečeme osušené kousky masa, které poté vyndáme. Ve výpeku lehce osmažíme nejprve cibulku, pak přidáme také pórek. Krok 3: Vložíme maso, zalijeme horkou vodou, lehce osolíme a dusíme do měkka (trvá to necelou hodinu). Pak opět vyndáme maso, šťávu vyvaříme na základ, přidáme hladkou mouku, zasmažíme a zalijeme mlékem nebo mlékem a vodou. Krok 4: Provaříme, vzniklou omáčku rozmixujeme ponorným mixérem a rozmícháme v ní pomazánkové máslo. Dochutíme sojovou omáčkou nebo kořením podle vlastní chuti. Vložíme maso a necháme přejít varem. Podáváme s houskovým knedlíkem, ale můžou být i brambory.

Zveřejněno 11. 3. 2016

Poznámka autorky Dajda

Upravený recept podle Frekvence 1.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí stehno s pórkovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ymln

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí stehno s pórkovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ymln

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

spagetka: Pomazánkové máslo se roupustí a je z něj smetanová omáčka, takže by asi šlo nahradit nějakou méně tučnou smetanou. Knedlíky a rýži doporučovali na Frekvenci 1, proti bramborové příloze já určitě nic nenamítám, i když je omáčka vlastně smetanová. ;-)

Podobně dělám. Nesedí mi tam absolutně pomazánkové máslo, ale dobře, je to můj problém, navíc když už tam je jednou normální máslo, proč ho nevyužít. Chápu, co člověk, jiná chuť, protože ani knedle by mi k tomu taky nešly, spíš brambrdle, rýže..... Jinak se mi to líbí, protože chutná a dělávám ;-):-p:yes:

Tématické fráze:
krůtí stehno s omáčkou, krůtí stehno bez kosti recepty, krůtí stehna s omáčkou, krutí stehno s omáčka recept, recepty krůtí stehna bez na kosti, pečené krůtí s křenovou omackou, krůtí na porku, kýta na pórku, krůtí stehno na s porkem, krůtí stehno s s omáčkou, krůtí kýta s omáčka, krůtí stehno a omáčka recept, krůtí stehno a křenová omáčka recept, krůtí stehna porek, omáčka s krůtího stehna, kureci stehna na porku, krůtí stehno bez kosti s omáčkou, kruti maso s omáčkou z pomazánkového másla, kuskus s porkovou omackou, kruti maso s porkovou

Suroviny:
maso krůtí, pórek, cibule, pomazánkové máslo bez příchuti, máslo, mouka hladká, mléko, omáčka sojová

Přidat fotografie receptu