Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jáhly s mrkví, kedlubnem a tofu

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mysulka mysulka

Snadný

Suroviny

Porce: 2 - 3

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 327 kJ /
795 kcal
Bílkoviny32,49 g
Tuky25,80 g
Vláknina15,08 g
Cholesterol 41 mg
Sodík 92 mg
Sůl0,29 g
Sacharidy100,72 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jáhly vsypeme do cedníku a několikrát spaříme vroucí vodou. Pak dáme vařit do 200 ml osolené vody. Občas zamícháme a vaříme téměř do měkka. Přikryjeme poklicí a necháme dojít. Krok 2: Mrkev a kedluben oloupeme a nakrájíme na malé hranolky. V kastrolu si rozehřejeme 1 a 1/2 lžíce másla, vložíme mrkev, posypeme cukrem a chvilku restujeme, pak přidáme kedluben, ume ocet, koření, zalijeme smetanou a chvilku povaříme. Zelenina musí zůstat trochu křupavá a smetana zhoustnout. Krok 3: Na zbytku másla opečeme tofu nakrájené na malé kostičky, já ho mírně solím, ale nemusí se. Krok 4: Do zeleniny vmícháme uvařené jáhly, opečené tofu a prohřejeme. Krok 5: Dosolíme a přidáme bylinky podle chuti, já dala pažitku.

Zveřejněno 12. 3. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jáhly s mrkví, kedlubnem a tofu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zz9m

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jáhly s mrkví, kedlubnem a tofu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zz9m

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Receptik uz je zaradeny na vyskusanie.Pseno mam doma pridavam ho do polievok.

hanes24: jo pídila jsem se po něm a objevila ho u nás ve městě ve Zdr.výživě

spagetka: V kaufllu není, ve zdravé výživě nebo na netu je hodně prodejců.:yes:
Jinak papání o.k.:yes:

Hanny::-):yes:

Dobrá inspirace.Držím teď "Jarní očistu" podle jimejinak.cz.Nesmí se mj.ale cukr a máslo.Takže místo másla bych použila kvalitní olej a cukr bych vynechala.Přidala bych cibulku - nakrájenou přidat na trochu rozehřátého oleje,mírně osolit,chvíli restovat a dál už postup stejný.Smetanu rostlinnou - rýžovou,ovesnou atd.Děkuji.

Jáhly jsou dobré, třeba i uvařené a smíchané s podušeným zelím a slaninkou - mňam. Tohle také zkusím, možná bez smetany:yes:

hosta: Určitě ve zdravé výživě, jen se podívej, aby měl co nejvyšší obsah ume švestek :-O:-K. Já ho dnes dávala i do kulajdy;-).

Tak umeocet tak neume:-) - v Kaufu ho hledat zbytečně nebudu, tam stopro není, Country life má naše prodejné zdravé výživy, kouknu tam. Líbí se mi takováta jídla, tak to s jáhlami zkusím;-):yes:

spagetka: Já jsem dřív také nevěděla o co jde, ale ted ho hodně používám, ale musí se opatrně - je slaný. Mě hodně pomáhá, když mě občas zlobí žaludek, nebo pálí žáha, tak si ho rozředím s vodou a vypiju. Zatím mi vždy pomohl:yes:.

:-p:yes:
jo musela jsem si vyguglit ten ume ocet, neznala jsem, ale už vím oč jde, koupím si ho, líbí se mi (nesměj se, nejdřív jsem si myslela, že jde o překlep:-8, ale ne, už vím a podle lahvičky tuším, že ho v Kaufu najdu:yes:)Díky za rozšíření sortimentu:yes:

Jo, tohle jo :-p:yes:

Moc pěkné a určitě výborné :yes::yes:

Tématické fráze:
jáhly recepty, jáhly s tofu, jáhly - recepty, tofu s mrkví čočkou a porkem, kedlubny recepty, recepty z jáhel, jáhly recept, jahly mrkev tofu recept, jáhly s mrkví, recepty tofu, tofu s čočkou a jahlemi, recept na kedlubny, tofu s jáhly, zapečené jáhly, tofu s mrkví, tofu karbanátky s mrkví, tofu jahly

Suroviny:
jáhly, karotka, kedlubna, máslo, cukr třtinový, ocet, koření na grilovanou zeleninu, smetana, tofu uzené, bylinky, sůl

Přidat fotografie receptu