Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šťovíková polévka s uzenými škvarečky

Šťovík najdeme téměř na každé louce. Tato léčivá bylina jemně nakyslé chuti nalezne své využití i v kuchyni. Připravte z ní zajímavou osvěžující polévku, doplněnou křupavými uzenými škvarečky.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

terezicka1 terezicka1

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 697 kJ /
406 kcal
Bílkoviny23,14 g
Tuky9,76 g
Vláknina51,96 g
Cholesterol 83 mg
Sodík 885 mg
Sůl2,05 g
Sacharidy31,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kořenovou zeleninu uvaříme s uzeným masem do měkka. Krok 2: Listy šťovíku omyjeme, pokrájíme a dáme do mixéru. Přidáme oloupaný česnek a šalotky, přilijeme pár lžic vývaru ze zeleniny a rozmixujeme. Krok 3: Zeleninu a maso přecedíme, ponecháme zeleninový vývar - tolik kolik chceme polévky. Krok 4: Přidáme k němu šťovíkové pesto, smetanu, osolíme a opepříme. krátce povaříme. Krok 5: Uzené maso pokrájíme na kostičky a osmažíme na pánvi. Krok 6: Zdobíme škvarečky z uzeného masa a lžící zakysané smetany.

TIP: Jarní polévky a využití jarních bylinek

Zveřejněno 13. 3. 2016

Poznámka autorky terezicka1

Další mé recepty najdete zde: http://vareniapeceni.cz/ Já mám ráda krémovou polévku, tak jsem raději nejprve dala méně vývaru a pak přidala pesto a následně dolila vývarem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šťovíková polévka s uzenými škvarečky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mjGr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šťovíková polévka s uzenými škvarečky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mjGr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Přiznám se, že jsem ji nikdy nejedla a ani jsem o ní nikdy neslyšela. Proto jsem ji udělala takto s tím, že jsem se bála té sťovikove chuti. Jako malá jsem na šťovík chodila za barák na pole a i teď jak jsem ho koupila, jsem si ráda vzpomněla na dětská léta a vzala jsem si jich pár do pusy :) Každopádně česnek v tomto množství tam není cítit. A dobře jsem volila i ty skvarecky, jsem masovej člověk :D

Mně se moc líbí a chutnala by mi. Ukládám si, ale musím počkat, až se dostanu mimo Prahu, protože tady šťovík hledat nebudu;-):-):yes:
špagi - já myslím, že dva stroužky česneku a 100 g masa nic nepřebije;-), ale taky jsem dělala šťovíkou a nic už jsem nepřidávala, tohle je příjemná změna.;-)

No nevím, šťovíkovou polévku znám z dětství, i párkrát jsem ji vařila, ale tady s těmi surovinami se ta jemná nakyslá chuť šťovíku úplně ztratí, česnek a maso to přebije, to by ho tam muselo být několikrát větší množství, ale pokud chutná....

Tématické fráze:
polévka ze štovíků a uzeným masem, pesto ze šťovíku recept, pesto ze šťovíku, stovikova polévka s uzeným masem

Suroviny:
šťovík, česnek, maso uzené, zelenina kořenová, sůl, pepř mletý, smetana, cibule šalotka, smetana zakysaná

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu