Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pařížský krém trošku zdravěji

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Mili Li.

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie20 576 kJ /
4 918 kcal
Bílkoviny49,30 g
Tuky443,25 g
Vláknina30,75 g
Cholesterol 883 mg
Sodík 324 mg
Sůl0,90 g
Sacharidy167,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Za stálého míchání zahříváme smetanu, cukr a kakao, nenecháme vařit. Po spojení všech surovin směs odstavíme a ihned do ní zamícháme nalámanou čokoládu a pokrájené máslo. Mícháme, dokud se vše nespojí. Necháme vychladnout. Během chladnutí občas promícháme. Krok 2: Vychladlé dáme do lednice, nejlépe do druhého dne proležet. Chutě se lépe propojí. Krok 3: Druhý den směs necháme chvilku v pokojové teplotě povolit a šlehačem vyšleháme. Nakonec se snažíme neujídat, aby zbylo dost krému na dort.

Zveřejněno 14. 3. 2016

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pařížský krém trošku zdravěji

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jK5R

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pařížský krém trošku zdravěji

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jK5R

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Mili, pochopila jsem to, asi jsem to špatně napsala :) Já používám právě tu plátkovou želatinu, krém hezky ztuhne ... udržela i 3 patrový svatební, který jsem dělala a vezla hoodně daleko :)

Petra: souhlasím, že u dortu se nedá mluvit o zdraví, ale některé suroviny nahrazuji těmi zdravějšími a proto jsem napsala do názvu "trošku zdravěji" ;-) Želatina je jedna ze surovin, které vůbec nepoužívám ;-) Kvalitní máslo v kombinaci s kakaovým máslem nám v krému chutná a navíc, když dělám patrový potahovaný dort, tak mi v dortu tento krém nádherně ztuhne a celý dort zpevní :-K

No, podle mě se u dortů moc nedá mluvit o "zdraví" :) Ale když si dá člověk jeden kousek a ne půlku dortu, tak je to v pořádku tak i tak :) Jinak mě pařížská šlehačka neteče, neteče mi žádný krém a nedávám do něj máslo. Co zkusit plátkovou želatinu?

Olga Urvalkova: zdravější je díky surovinám - místo nezdravého cukru je tam třtinová šťáva, použitím nepraženého kakaa a kakaového másla přidáme tomuto krému výživovou hodnotu...a pařížská šlehačka bez másla na dortu teče, proto to dělám jako krém ;-)

Bude výborný, ale co je na něm zdravěji? Já do pařížského krému nedávám máslo vůbec a taky krásně drží tvar, zkus:-K
To je vlastně pařížská šlehačka, ale chutná jako krém,:-K

Tématické fráze:
parizsky krem z mascarpone, pařížský krém s mascarpone, pařížský krém bez másla, pařížský krém, zdravy parizsky dort, pařížský krém do dortu, pařížský krém bez šlehačky, pařížský krém recept, potahování patrového dortu, pařižsky krem z maskarpone, trochu zdravější pařížský krem, krém bez másla, krém na dort bez másla a bez šlehačky, svatebni parizsky dort, recept na pařížský krém, parizsky dort bez cukru, aby slehacka udrzela tvar, pařížský šlehačka na svatební dort, pařížský krem z kvalitní cokolady, paříž krém s mascarpone

Suroviny:
smetana ke šlehání, šťáva třtinová sušená, kakao, čokoláda, máslo, máslo kakaové

Přidat fotografie receptu