Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí líčka na červeném víně, kořenové zelenině a domácích povidlech

Hovězí líčka byla dříve odpadovým masem, jejich popularita vzrostla díky televizním pořadům. Upravují se pomalým dušením. Tato jsou dušená na víně a zelenině a podávaná s bramborovou kaší. Recept je časově náročný, ale chuť výborná.

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

CesnekAcibuleZakladMojiKuchyne CesnekAcibuleZakladMojiKuchyne

Náročný

Doba přípravy 450 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 420 min

450 min (30 min příprava + 420 min tepelná úprava)

Suroviny pro 8 porcí

8porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 760 kJ /
2 333 kcal
Bílkoviny325,71 g
Tuky46,55 g
Vláknina37,24 g
Cholesterol 734 mg
Sodík 1,07 g
Sůl2,24 g
Sacharidy75,86 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso odblaníme a odřežeme zbytečný tuk. Velké kusy překrojíme. Krok 2: Osolíme, opepříme a na rozpálené pánvi je opečeme na přepuštěném másle z každé strany do hněda. Krok 3: Vyndáme z pánve a na másle opékáme cibuli. Restujeme pozvolna, dokud z ní nebude hnědá kaše. Bude to trvat asi 30 minut. Krok 4: Přidáme kořenovou zeleninu a chvíli opékáme. Krok 5: Zeleninu přendáme do vyššího hrnce a přidáme maso i se šťávou, co z něj vytekla. Přihodíme
bobkový list, nové koření, tymián a povidla. Krok 6: Zalijeme vínem, dolijeme vývarem tak, aby bylo maso a zelenina zcela ponořené a ještě trochu přisolíme a opepříme. Krok 7: Přiklopíme víkem a necháme pozvolna táhnout na sporáku na nejnižší stupeň 6 hodin. Krok 8: Po 6-ti hodinách maso vyndáme na talíř. Bobkový list a nové koření vyndáme a vyhodíme. Šťávu se zeleninou rozmixujeme dohladka. Krok 9: Zapneme plotýnku a necháme omáčku zredukovat, aby pěkně zhoustla. Když má požadovanou hustotu, vypneme ji. Krok 10: Dochutíme prolisovaným česnekem, citronovou šťávou, solí, pepřem. Úplně nakonec v ní necháme rozpustit máslo. Krok 11: Na ozdobu si připravíme tenké a dlouhé nudličky z mrkve a petržele. Ty zprudka osmažíme na rozpálené pánvi s trochou oleje, se solí a pepřem. Krok 12: Podáváme s bramborovou kaší.

TIP: Jak se vaří bramborová kaše

Zveřejněno 14. 3. 2016

Poznámka autorky CesnekAcibuleZ…

Tip: Z ořezů masa můžete udělat vývar, vhodný k podlití líček.

http://cesnekacibulezakladmojikuchyne.blogspot.cz/...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí líčka na červeném víně, kořenové zelenině a domácích povidlech

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lgX5

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí líčka na červeném víně, kořenové zelenině a domácích povidlech

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lgX5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

:yes::yes::yes: tak to je moc dobrý recept!!! Právě jsem dovařila a dojedla <3 Držela jsem se receptu, jen místo povidel jsem dala ty brusinky. Luxus !!!! děkuji :)

Ještě bych chtěl dodat,že Vás tento jedinečný a výborný pokrm bude stát poněkud více finančních prostředků,než třeba bramborový guláš,kuře či knedlo,zelo,vepřo!Ale opravdu to stojí za ten krásný gurmánský prožitek!Dobrou chuť!!!

Tak samozřejmě, Pohlreichovy líčka jsou vyhlášená a někdy loni nám je táta připravil na chatě a málem jsme se blahem rozpustili. :D Já zvolila zalití líček vínem hlavně z časových důvodů. Mám ráda jídlo, které se o sebe postará samo, pomazlím se až s finálním dochucením, které mi zabere asi nejdéle z celého vařícího procesu. :D Povidla jsem si dělala doma na podzim ze směsi hrušek, jablek a švestek. Na tyto líčka jsem měla pozvané hosty a všichni moc chválili, včetně mého táty, který je velký kritik. S poznámkou o víně souhlasím, víno je nositel chuti a je potřeba se neodbývat. Ale kdo se pustí do líček, věřím, že není žádný začátečník a víno koupí dobré. :) Děkuji za zpětnou vazbu linkstrem.:-K

Povidla vyzkouším příště a uvidím,co je lepší.Jednou jsem dal šípkový džem od Darbo a taky to bylo vynikající!

A úplně na závěr taky dám máslo a štráfek hořké čokolády!

Moc se mi líbí,že autor používá stejně jak já přepuštěné máslo!Já dávám s domácím sádlem půl na půl.

K líčkám se musím přiznat mě přivedl Pohlreich!Už jsem je vařil asi dvacetkrát a vždy byli vynikající.Dělám je v podstatě stejně,jen místo povidel dávám brusinkový džem od Darbo.Na víně záleží hodně!Musí být opravdu kvalitní a mě se nejvíc osvědčilo portské!A lít po částech a nechat pěkně vydusit a pak zase trochu a vydusit a stále to opakovat!Je to celý proces.A na závěr až je víno vydušené tak zalít vývarem,hovězím a ostatní jak uvedeno v tomto receptu!

Tématické fráze:
hovězí líčka na červeném víně, hovězí líčka pohlreicha, hovězí líčka, hovězí líčka na červeném víně pohlreich, hovězí líčka na víně, hovězí líčka na červeném víně podle pohlreicha, hovezi na cervenem vine, hovezi líčka na víně podle pohlreicha, hovězí líčka podle pohlreicha, hovězí líčka na víně s kořenovou zeleninou, hovězí na červeném víně a zelenině, hovězí líčka recept, hovězí líčka podle pohlreicha recept, hovězí líčka na víně pohlreich, lička na víně pohlreich, hovězí líčka recepty, líčka na víně, recept hovězí lička pohlreicha, recept hovězí lička pohlreich, lička na červeném vine

Suroviny:
líčka hovězí, cibule, česnek, víno, celer, mrkev, petržel, bobkový list, koření nové koření, vývar hovězí, ghee, máslo, sůl, pepř mletý, šťáva citronová, povidla švestková, tymián, mrkev, petržel

Přidat fotografie receptu